Na Polenšaku so se srečali starejši gasilci Podravske regije

Zbralo se je več kot 300 gasilskih veterank in veteranov iz 14. gasilskih zvez Podravske regije.

Ivan Trunk, torek, 4. julij 2023 ob 09:46
Srečanje starejših gasilcev Podravske regije

Srečanje starejših gasilcev Podravske regije

Gasilci PGD Polenšak in GZ Dornava so v soboto, 24. junija, organizirala srečanje starejših gasilk in gasilcev Podravske regije. Pod velikim šotorom pred turističnim domom na Polenšaku se je do 15. ure zbralo več kot 300 gasilskih veterank in veteranov iz 14. gasilskih zvez Podravske regije. Starejše gasilke in gasilci so ob dobri hrani in pijači ter dobrem druženju obujali spomine in dogodke na gasilske aktivnosti, ki so jih doživeli skozi leta.

Organizatorji srečanja so organizirali tekmovanje v šaljivih igrah, katerih so se udeležili gasilske veteranke in veterani iz vsake GZ. Med samim srečanjem so si lahko obiskovalci srečanja ogledali gasilsko kulturni dom, turistični dom in cerkev Marijinega obiskanja na Polenšaku. Uradni del srečanja se je končal ob 18:30 uri, potem pa so lahko gostje obiskali še prireditev "Peli pod lipo" in pa gasilsko veselico, ki je bila pozneje.

Na gasilski veselici je goste zabaval ansambel Akordi, za hladno pijačo so bili zadolženi domači gasilci, za pogostitev s hrano za gasilske veterane in pozneje na veselici pa je poskrbela mesarija Valenko iz Dornave. Za pogostitev z domačo Polensko gibanico, s katero so pogostili vse obiskovalce srečanja, veterane in goste na veselici pa so se trudile članice TD Polenšak, katere so spet spekle veliko gibanic.

Proslava ob dnevu državnosti na Polenšaku

Ob dnevu državnosti peli pod lipo


Gasilska veselica na Polenšaku

Na gasilski veselici je goste zabaval ansambel Akordi





Več v Kultura in izobraževanje