V sklopu občinskega praznika opravili odprtje regionalne ceste skozi Sveti Tomaž

Direkcija RS za infrastrukturo in Občina Sveti Tomaž sta pripravili slavnostno odprtje obnovljene regionalne ceste R3-713, ki je speljana skozi Sveti Tomaž v dolžini 1 km.

Ivan Trunk, sreda, 5. julij 2023 ob 21:18
Odprtje regionalne ceste skozi Sveti Tomaž

Odprtje regionalne ceste skozi Sveti Tomaž

V sklopu občinskega praznika Občine Sveti Tomaž sta Direkcija RS za infrastrukturo in Občina Sveti Tomaž organizirali slavnostno odprtje obnovljene regionalne ceste R3-713, ki je speljana skozi Sveti Tomaž v dolžini 1 km. Svečan dogodek se je odvijal v ponedeljek, 26. junija, pred osnovno šolo Sveti Tomaž.

V začetku uradne slovesnosti je Ljudska godba TKD Ivanjkovci odigrala nekaj skladb in državno himno, za tem pa so sledili nagovori. Slavnostna govornika sta bila Mirko Cvetko, župan Občine Sv. Tomaž in Bojan Tičar, direktor direkcije za infrastrukturo RS. V kulturnem programu je nastopil otroški pevski zbor OŠ Sv. Tomaž pod vodstvom Aleksandre Kelemina Plemenič. Pred prerezom traku je sledil še blagoslov ceste, ki ga je opravil domači župnik Tomislav Roškarič, nato pa sta župan in direktor prerezala trak in s tem končala svečano odprtje ceste. Program je povezovala Katjuša Grof Štih.

Po uradnem delu je Občina Sv. Tomaž priredila pogostitev v prireditvenem šotoru za vse udeležence svečanega odprtja ceste.

Rekonstrukcija ceste skozi Sveti Tomaž

Zaradi dodatnih del se je rok končanja zamaknil





Več v Gospodarstvo