Zbiranje pomoči po neurju, ki je prizadelo celotno Slovenijo

Pošljite SMS UJMA5 ali UJMA10 na 1919 in pomagajte pri sanaciji škode po uničujočih neurjih, ki so v preteklih dneh prizadela Slovenijo.

Prlekija-on.net, petek, 14. julij 2023 ob 11:11

Lomanoše, Aleš Domajnko...

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 12. julij 2023

Neurje je povzročilo veliko škode

Podnebne spremembe terjajo vse višji davek. Visoke temperature in hitro spreminjajoče se vremenske razmere so poskrbele, da je Slovenijo v preteklih dveh dneh prešla izrazita nevihtna fronta.

V preteklih dveh dneh so neurja z močnimi nalivi, vetrom in točo prizadela širše območje Slovenije. Najbolj prizadeta so območja Prekmurja, Koroške, Štajerske, Gorenjske, Notranjske, Posočja, Gorenjske, Posavja in Dolenjske. Neurje s točo je odkrivalo strehe, poškodovalo stanovanjske in gospodarske objekte ter poškodovalo ali uničilo poljščine in sadovnjake.

Rdeči križ Slovenije je v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa Slovenija stopil v stik s pristojnimi na lokalnem nivoju, sodelavci in prostovoljci Rdečega križa pa so obiskali posamezna območja, ki jih je prizadelo neurje. Že včeraj so v dogovoru z območnimi združenji na nekatera območja dostavili razvlažilnike prostorov.

Ponoči je naše kraje zajelo neurje

Nad severovzhodom se je razbesnelo silovito neurje


Kako lahko pomagate?

Pošljite SMS sporočilo s ključno besedo UJMA5 ali UJMA10 na številko 1919 in prispevali boste 5 oz. 10 EUR za pomoč prizadetemu prebivalstvu pri sanaciji škode, ki jo je povzročilo neurje. Prispevate lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T-2 in Telemacha.

Sredstva za pomoč pa lahko nakažete tudi na TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana, SI56 0310 0123 4567 891 (odprt pri SKB Banka d. d.), sklic: 00 96875, Namen: Ujma 2023, BIC banke: SKBASI2X, koda namena: CHAR - Dobrodelno plačilo.

Hvala za pomoč. Vse, kar delamo, delamo iz srca.




Več v Kultura in izobraževanje