Kristjan Čeh tretji na Gyulai István Memorialu

Kristjan Čeh je s 67,60 m osvojil tretje mesto.

Prlekija-on.net, sreda, 19. julij 2023 ob 08:11
Kristjan Čeh, foto: Proelium

Kristjan Čeh, foto: Proelium

Najboljši slovenski atlet, Kristjan Čeh, je v madžarskem Székesfehérvár-u na mitingu World Athletics Continental Tour Gold osvojil tretje mesto. Daljino dneva je postavil Šved, Daniel Ståhl, z 68,98 m. Drugo mesto je osvojil Litvanec, Andrius Gudžius, s 67,66 m. Zgolj 6 cm pa je za Litvancem zaostal naš šampion Kristjan Čeh, s 67,60 m in tako osvojil tretje mesto.

Kristjan je tako pokomentiral nastop in bližajoča se velika tekmovanja:

"Danes sem v Székesfehérvár-u kar zadovoljen s tekmo. Ni letelo tako daleč, kot bi si želel - 67 m in nekaj. Tehnično so bili meti dobri, imel sem dober ritem. Žal sem ostal brez energije in moči, zato ni šlo dlje. Jutri grem nazaj v Estonijo in se bom pripravil na London. Po Londonu pa ostajam v Estoniji in se pripravljam na Budimpešto. Upam, da bodo priprave uspešne in bom v Budimpešti pripravljen."

Naslednji na koledarju je miting Diamantne lige v Londonu že to nedeljo, 23. 7. 2023. To bo še zadnja preizkušnja za Čeha, preden se popolnoma osredotoči na svetovno prvenstvo v Budimpešti, 21. 8. 2023, kjer bo branil naslov svetovnega prvaka.

Vso srečo Kristjanu Čehu v nedeljo na Diamantni ligi!




Več v Šport