Ob 60-letnici TD Polenšak svečano odprli razstavo kruha in pogač

Vsako leto ob Prazniku žetve pripravijo tudi razstavo kruha in pogač, ki ga vsako leto spečejo članice TD Polenšak.

Ivan Trunk, nedelja, 23. julij 2023 ob 08:22
Odprtje razstave kruha in pogač na Polenšaku

Odprtje razstave kruha in pogač na Polenšaku

Na Polenšaku vsako leto ob Prazniku žetve pripravijo tudi razstavo kruha in pogač, ki ga vsako leto spečejo članice TD Polenšak. V soboto, 15. julija, so ob 60-letnici TD Polenšak pripravili tudi svečano odprtje razstave kruha in pogač in tudi šestdesetega kruha. Letos so dve vrsti šestdesetega posebnega kruha pripravile in spekle Marta Čuš, Marija Munda in Marta Pintarič.

V začetku odprtja razstave je zbrane pozdravila Maja Kukovec, ki je pripravila in vodila vse programe letošnjega Praznika žetve. Za njo so še kot slavnostni govorniki spregovorili Franc Kukovec, predsednik TD Polenšak, Matej Zorko, župan občine Dornava in Janja Viher, podpredsednica Turistične zveze Slovenije in predsednica Štajerske turistične zveze.

Janja Viher je ob tej priložnosti predala priznanje TD Polenšak za 60-letnico delovanja društva. Letos so ob tej slovesnosti pripravili tudi razvitje nove društvene zastave, katero je zasnoval Marjan Petek in jo je razvil Franc Kukovec, ter je zamenjala staro zastavo na turističnem domu.

V kulturnem programu so nastopile Predice TD Polenšak, Ljudski godci Hajdoše in oktet Dornava. Pred samim odprtjem razstave kruha in pogač v turističnem domu je diakon Vlado Mar opravil blagoslov razstave.

Vožnja starodobnih vozil čez Polenšak

Po Polenšaku so se zapeljala starodobna vozila





Več v Kultura in izobraževanje