60. Praznik žetve zaključili z veliko veselico z ansamblom Saša Avsenika

Ansambel Saša Avsenika je tudi na Polenšaku dokazal, da so v vrhunski formi, saj so z nastopom priredili odlično zabavo.

Ivan Trunk, sobota, 29. julij 2023 ob 18:15
Veselica z ansamblom Saša Avsenika

Veselica z ansamblom Saša Avsenika

V nedeljo, 16. julija, so organizatorji 60. Praznika žetve z razstavo kruha in pogač to je Turistično društvo Polenšak priredili še nepozaben zaključek praznovanja njihovega praznika z veliko veselico kjer je nastopil ansambel Saša Avsenika. Po vseh aktivnostih, ki so potekala čez dan: peka in prodaja gibanic, prireditev za otroke, kulturni program, predstavitev žetve z mlatvijo pšenice, so na koncu pripravili še težko pričakovano veselico z najboljšim in najbolj priljubljenim ansamblom Saša Avsenika. Veselica je bila kljub veliki vročini zelo dobro obiskana, saj je bil prireditveni šotor in prostor zunaj njega nabito poln.

Ansambel Saša Avsenika je tudi na Polenšaku dokazal, da so v vrhunski formi, saj so z nastopom priredili odlično zabavo. Na programu imajo lastne skladbe, skladbe legendarnih Bratov Avsenik, igrajo skladbe drugih priznanih narodno-zabavnih ansamblov in pa zabavne melodije priznanih slovenskih avtorjev.

60. Praznik žetve na Polenšaku

Na Polenšaku prikazali žetev in mlatev pšenice na starodobni način


Sašo Avsenik je na Facebooku napisal za nastop na Polenšaku: "Bilo je pasje vroče, ampak svinjsko dobro. Polenšak, kmalu se spet vidimo." Sašo Avsenik bo s svojim ansamblom tudi v prihodnjih letih nastopil na Prazniku žetve na Polenšaku.

Kljub velikemu obisku gostov na veselici so se članice in člani TD Polenšak zelo dobro potrudili s pogostitvijo gostov s hladno pijačo in polensko gibanico, katere so veliko spekli in prodali, za mesne dobrote iz žara pa je poskrbela mesarija Valenko iz Dornave.

Ob 60. letnici TD Polenšak so v društvu naročili tudi torto velikanko za vse goste, nastopajoče in za vse kelnarice, kelnarje ter za vse ostale, ki so delali na tej veselici, da je vsak dobil kos torte.

Zahvale so prejeli: Edo Cvetko, Rozika Marin in Elizabeta Kokol Zavec

Ob 60. Prazniku žetve trem zaslužnim članom podelili zahvale





Več v Družabno