Do policistov pristopila dva moška, eden izmed njiju v policista nameril strelno orožje

Tudi policist je izvlekel strelno orožje, pri čemer do uporabe orožja ni prišlo, saj sta policista moškega v nadaljevanju obvladala z uporabo prisilnih sredstev.

Prlekija-on.net, sreda, 2. avgust 2023 ob 12:45
Zaseženo strelno orožje

Zaseženo strelno orožje

Na PU Maribor obravnavajo kaznivo dejanje napada na uradno osebo. V Mariboru sta včeraj, okrog 11.30, do policistov pristopila dva moška, eden izmed njiju je policistu zagrozil z uporabo strelnega orožja ter nameril v policista, nakar je tudi policist izvlekel strelno orožje, pri čemer do uporabe orožja ni prišlo, saj sta policista moškega v nadaljevanju obvladala z uporabo prisilnih sredstev.

Osumljencu je bila v postopku zasežena polavtomatska pištola kalibra 6,35 mm z nabojnikom in naboji. Odrejeno mu je bilo pridržanje, ki je bilo po izvedeni hišni preiskavi in ostalih preiskovalnih opravilih včeraj, zaradi prenehanja razlogov, tudi odpravljeno.

Zoper moškega bo po vseh zbranih obvestilih na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti (300. čl. KZ-1). Kriminalisti prav tako nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1.Več v Črna kronika