Bliža se 42. rekreativni kolesarski maraton Tri srca Radenci 2023

Organizator Športno društvo Tri srca je tudi letos pripravil tri proge, ki se nadgrajujejo po dolžini in zahtevnosti.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. avgust 2023 ob 09:15
Rekreativni kolesarski maraton Tri srca Radenci, foto: Dani Mauko

Rekreativni kolesarski maraton Tri srca Radenci, foto: Dani Mauko

Le nekaj dni nas loči do 42. rekreativnega kolesarskega maratona Tri srca Radenci 2023. Kolesarji vseh starosti bodo v nedeljo, 6. avgusta 2023, uživali ob premagovanju zavojev in vzponov po čudoviti pokrajini.

Organizator Športno društvo Tri srca je tudi letos pripravil tri proge, ki se nadgrajujejo po dolžini in zahtevnosti:

  • Mali maraton Radenska Naturelle, na katerem boste prevozili 28 km in premagali 2 vzpona,
  • Srednji maraton Ora original, ki je dolg 54 km in ima 4 vzpone ter
  • Veliki maraton Tri srca Radenci 2023, na katerem boste v družbi kolesarskih navdušencev na 75 km dolgi progi premagali 7 vzponov.

Start in cilj vseh maratonov je pri Lovskem domu v Radencih, vsi kolesarji se na pot podajo istočasno, ob 10.00. Predprijave so zaključene, prijave so seveda možne tudi na dan prireditve, od 7.00 do 9.45.

Organizator je poskrbel tudi za spodbudo sodelujočim. Vsak udeleženec maratona bo prejel spominsko majico in medaljo, brezplačne napitke na startu, ob progi in ob prihodu v cilj, pogostili pa ga bodo tudi z brezplačno malico. V času prireditve bo potekal tudi bogat srečelov, zato toplo vabljeni tudi navijači in gledalci.

Maraton je sicer namenjen vsem generacijam, pri čemer je za mlajše od 14. leta zahtevana udeležba v spremstvu staršev ali skrbnikov. Ker so udeleženci maratona udeleženci v cestnem prometu in vozijo na lastno odgovornost, organizator poziva k previdnosti v prometu in uporabi zaščitne opreme. Proga bo na nevarnih mestih ustrezno zavarovana ter za vsak maraton ustrezno označena s talnimi oznakami ali usmerjevalnimi tablami.

Dodatne informacije:
Športno društvo Tri srca, Boračeva 37, 9252 Radenci, GSM: 051 353 645, www.kose-radenci.si, kose.radenci@gmail.com




Več v Šport