Na Polenšaku in v Juršincih praznovali srebrno mašo

V župniji sv. Lovrenca v Juršincih in župniji Marijinega obiskanja na Polenšaku so praznovali 25 let duhovništva, 10 let delovanja v obeh župnijah in obenem abrahama njihovega skupnega duhovnika Dušana Todoroviča.

Ivan Trunk, četrtek, 3. avgust 2023 ob 11:00
25 let duhovništva Dušana Todoroviča

25 let duhovništva Dušana Todoroviča

9. julija so v župniji sv. Lovrenca v Juršincih in župniji Marijinega obiskanja na Polenšaku praznovali 25 let duhovništva, 10 let delovanja v obeh župnijah in obenem abrahama njihovega skupnega duhovnika Dušana Todoroviča.

Praznovanje se je pričelo s slavnostno sveto mašo v Juršincih ob udeležbi več okoliških duhovnikov in nadaljevalo pod velikim šotorom na Polenšaku. Dogajanje so popestrili glasbeni nastopi ljudskih pevcev iz Juršincev in mešanega zbora sv. Lovrenc, mlade pevke Amadeje Dvoršak iz Polenšaka, glasbene skupine Čudež iz celjske škofije, skupine Janeza Kapuna in Jasne Ferme iz Zasavja in drugih.

Po pogostitvi vseh prisotnih, so se preselili v polenško Marijino cerkev, molili in si ogledali posnetke nove maše izpred 25 let. Duhovniku Dušanu so se zahvalili za njegovo delo, prosili za blagoslov in mu v podporo izročili nabran duhovni šopek.




Več v Kultura in izobraževanje