Dan druženja s KDR - Združenje asistenca so.p.

S svojim prispevkom so sodelovali v sklopu 67. občinskega praznika Občine Ljutomer in na Dan druženja v prostorih Mladinsko kulturnega centra Ljutomer izvedli gibalno pogovorno urico.

Prlekija-on.net, sobota, 5. avgust 2023 ob 14:26
Gibalno pogovorna urica z Dragico in Petro

Gibalno pogovorna urica z Dragico in Petro

KDR - Združenje asistenca so.p. izvaja svoje poslanstvo kvalitetne osebne asistence s predanostjo in srčnostjo. Ob sami individualni obravnavi uporabnikov osebne asistence dajejo velik poudarek tudi njihovemu aktivnemu vključevanju v širšo družbo. Tako so s svojim prispevkom sodelovali tudi v sklopu 67. občinskega praznika Občine Ljutomer in na Dan druženja v prostorih Mladinsko kulturnega centra Ljutomer izvedli gibalno pogovorno urico.

Izvajalka osebne asistence Dragica Kosmajer je predstavila številne aktivnosti, ki jih pri njih izvajajo ter pohvalila uporabnike osebne asistence, ki so še posebej aktivni tako v domačem okolju kot v aktivnostih organizirane z njihove strani.

V letošnjem letu so v KDR - Združenje asistenca v svoje aktivnosti prav tako pričeli z vključevanjem zelene pismenosti ter tako izvajali sprehode in druženja, kjer so spoznavali zelišča, se učili o njihovih zdravilnih lastnostih, zelišča nabirali ter jih ustrezno sušili in shranjevali. Pripravili so tudi herbarij s seznamom zdravilnih lastnosti posameznih zelišč in njihovo uporabnostjo.

Občina na prostem

Na prostem se je predstavilo 86 društev, zavodov in podjetij


Druženje je bilo namenjeno tudi gibanju in tako so vsi udeleženci pod vodenjem strokovne vodje Petre Razlag izvedli gibalno urico. Udeleženci so razgibali svoje telo, sledilo pa je sproščeno druženje polno smeha in prijetnega vzdušja.

Na dogodku se jim je pridružila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in najbolj aktivnim uporabnikom podarila manjšo pozornost.

KDR - Združenje asistenca so.p. so se prav tako predstavili na prireditvi Občina na prostem, kjer so bili na voljo za informacije o izvajanju osebne asistence in izvedli kviz o zeliščih ter nagradili dva izžrebanca.

Vse aktivnosti KDR - Združenje asistenca lahko spremljate tudi na njihovi FB strani.




Več v Družabno