Zapel je tudi klopotec malonedeljskih vinogradnikov

Zahvalili so se vinogradnikom, ki so letos odprli kleti pohodnikom.

Branko Košti, ponedeljek, 21. avgust 2023 ob 15:01
Postavljanje klopotca pri Mali Nedelji

Postavljanje klopotca pri Mali Nedelji

Od sobote naprej se pesmi klopotcev pridružuje tudi klopotec Društva vinogradnikov Mala Nedelja. Pred novim vinogradniškim domom ga je na visokem drogu sestavil David Voršič ob asistenci očeta Marjana in Martina Kolbla.

Postavitev klopotca je seveda naporno delo, zato so se vsi prisotni, med njimi tudi podžupan Občine Ljutomer Boris Filipič in vinska kraljica DV Mala Nedelja Nuša Novak - Martina XI, pred delom dobro okrepčali, za kar so poskrbeli standardna kuharska mojstra Janez Ploj in Danijel Žnidarič ter društveni kletar Danijel Horn.

Pohod od kleti do kleti DV Mala Nedelja

Tradicionalni pohod od kleti do kleti DV Mala Nedelja ob dnevu državnosti


Uradni del prireditve se je pričel z nagovorom podžupana Borisa Filipiča, ki je tudi član DV Mala Nedelja, v nadaljevanju je voditeljica Breda Žunič predstavila opravljeno delo pri vinogradniškem domu v letošnjem letu. Izvedeli smo, da so bila letos opravljena vsa notranja pleskarska dela, položeno 110 m2 keramičnih plošč, montirana sanitarna oprema in pohištvo za sanitarije, nameščena notranja vrata, zvezana elektro omarica, montirana stikala, vtičnice in luči, zgrajena betonska škarpa ob cesti ter urejena greznica in kanalizacija. Seveda je bilo to, kot vse doslej, narejeno s prostovoljnim delom vinogradnikov in njihovih prijateljev.

Priložnost so izkoristili tudi za zahvalo družinam in posameznikom, kateri so ob letošnjem Pohodu od kleti do kleti v mesecu juniju odprli svoje kleti pohodnikom ali kako drugače pomagali pri izvedbi tega dogodka. To so bili: družina Novak, vinogradniška družina Horn, družina Šabjan, družina Zadravec- Krajnc, Lovska družina Mala Nedelja, Anton Špindler in Milan Kosi. Zahvalne listine sta podelila podžupan Boris Filipič in vinska kraljica Nuša Novak.

Še skupinska slika pod klopotcem, potem umik v hladno senco in nadaljevanje veselega druženja, tudi ob zvokih frajtonarice mlade Urške Majcen.




Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46