Državljan Hrvaške že dopoldan vozil krepko pod vplivom alkohola

Med postopkom je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 1,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje, danes pa je bil priveden v takojšni postopek na Okrajno sodišče v Ljutomeru. Dobil je globo v višini 1.720,00 evrov ter 18 kazenskih točk za prekršek storjen z motornim vozilom.

Prlekija-on.net, torek, 22. avgust 2023 ob 16:17
Bil je krepko pod vplivom alkohola

Bil je krepko pod vplivom alkohola

V ponedeljek, 21. avgusta, nekaj po 10. uri so policisti Postaje prometne policije Murska Sobota na avtocesti v bližini naselja Grabonoš zaradi nezanesljive vožnje ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške. Na bližnjem avtocestnem počivališču so izvedli nadaljnji postopek. Med postopkom je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 1,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje, danes pa je bil priveden v takojšni postopek na Okrajno sodišče v Ljutomeru.

Okrajno sodišče je vozniku izreklo globo v višini 1.720,00 evrov ter 18 kazenskih točk za prekršek storjen z motornim vozilom.

Policisti ponovno pozivajo vse voznike - VOZITE LE TREZNI! Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.




Več v Črna kronika