Ormoški policisti sredi dneva intervenirali v gostinskem lokalu, kjer je razgrajal gost

Ob prihodu policistov na kraj kljub zakonitim ukazom ni prenehal s kršitvijo, zaradi česar je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje do streznitve na Policijski postaji Ormož.

Prlekija-on.net, četrtek, 24. avgust 2023 ob 14:45
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v sredo, 23. avgusta, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 12.50 so bili na kraju kaznivega dejanja Tatvina na območju občine Sveti Tomaž, ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz nezaklenjene stanovanjske hiše odtujil 1.600,00 EUR. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 13.30 so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 23-letni osumljenki iz območja UE Ormož, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Zasegli so 25 sadik prepovedane droge konoplje višine od 50 do 200 cm. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 14.50 so intervenirali v naselju Sodinci, kjer je gost v gostinskem lokalu razgrajal. Ob prihodu policistov na kraj kljub zakonitim ukazom ni prenehal s kršitvijo, zaradi česar je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje do streznitve na Policijski postaji Ormož. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 17.10 so bili na kraju požara, ugotovljeno je bilo, da je do prišlo požara na kmetijskem traktorju, zaradi tehnične napake, nastala je materialna škoda v višini 18.000,00 EUR. O dogodku bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.




Več v Črna kronika