Glasbeni in kulinarični užitki v Starem hrastu

Minuli vikend so v Gostišču Stari hrast v Radomerju pripravili prav poseben večer, ki je bil prepleten z glasbo, kulinariko in vini.

Prlekija-on.net, petek, 25. avgust 2023 ob 09:22
Glasbeno-kulinarični večer v Radomerju

Glasbeno-kulinarični večer v Radomerju

V zadnjih letih smo priča številnim vinsko-kulinaričnim dogodkom, ki jih organizirajo širom Slovenije in seveda tudi v Prlekiji. Bolj redki so tisti organizatorji, ki dodajo še izjemno kakovostno zvočno kuliso. Stari hrast v Radomerju spada med redke izjeme, zato so minuli konec tedna ljubitelji odlične kulinarike in vrhunskih vin doživeli prav poseben večer.

Glasbenici, ki sta nastopili, sta poskrbeli za popolno navdušenje, saj sta z izjemnima vokaloma božali ušesa gostov cel večer. Julie Fajhtinger in Ženet Vidovič sta tako poskrbeli, da je bila hrana še odličnejša in vina še bolj žlahtna, čeprav bi si človek mislil, da se kaj takega ne more zgoditi. Julie in Ženet sta samostojni glasbenici, ki sta se spoznali v času študija glasbe v Mariboru. Postali sta tudi prijateljici in tako občasno nastopata v duetu. Julie je sicer kantavtorica, ki ustvarja svojo glasbo, je pa tudi učiteljica petja in članica zasedbe Tinkare Kovač. Ženet je pianistka, ki prav tako ustvarja avtorsko glasbo. Je tudi učiteljica klavirja, z nastopi pa je že večkrat popestrila marsikateri dogodek.

Sicer pa so v kuhinji Starega hrasta poskrbeli za pravo eksplozijo okusov na krožnikih, vina iz njihove kleti in vina Lipovec pa so poskrbela za odlično ujemanje hrane in vina. Kot je na dogodku povedala sommelierka mag. Tjaša Kos, je ustrezna izbira vin k hrani zelo pomembna, saj lahko le tako gostje popolnoma uživajo. Za kulinarične užitke je poskrbela ekipa iz kuhinje z Angelo Pihlar na čelu, ki letos obeležuje okroglih petdeset let delovanja v gostinstvu in temu jubileju je bil večer tudi namenjen. Ekipa strežbe je zelo vzorno opravila svoje delo pod taktirko gostitelja Damjana Pihlarja, ki je obe ekipi na koncu predstavil. Z bučnim in dolgim aplavzom so gostje pokazali, da je bil večer izjemen. Bil je poln presežkov izjemne glasbe, kulinarike in vin.




Več v Družabno