Strelsko društvo Ljutomer z odličnimi nastopi minuli vikend

Kot edini slovenski tekmovalec je v močni hrvaški konkurenci na Nočnem Špancirfest turnirju nastopil Robert Balažič in z odličnim rezultatom 186 krogov premagal vso konkurenco ter osvojil zlato medaljo.

Prlekija-on.net, torek, 29. avgust 2023 ob 07:43
Robert Balažič je zmagal v Varaždinu

Robert Balažič je zmagal v Varaždinu

V petek, 25. avgusta, je v Varaždinu na Hrvaškem pod okriljem tamkajšnjega strelskega kluba SD Varaždin potekalo strelsko tekmovanje 8. Nočni Špancirfest turnir v streljanju s pištolo in revolverjem velikega kalibra.

Posebnost turnirja je bila, da so tekmovalci tekmovali v popolni temi, le z osvetljenimi tarčami, 5 minut z neomejeno število strelov in nato 5 minut 10 strelov preciznega streljanja in nato še 10 strelov dve minuti hitrega streljanja.

Kot edini slovenski tekmovalec je v močni hrvaški konkurenci nastopil Robert Balažič, član SD Mesto Ljutomer in z odličnim rezultatom 186 krogov premagal vso konkurenco ter osvojil zlato medaljo.

V nedeljo, 27.avgusta, je potekalo 33. Državno prvenstvo v streljanju s puško in pištolo na 50m. Državnega prvenstva sta se prvič udeležila Robert Nagy in Robert Balažič, oba tekmovalca SD Mesto Ljutomer.

Z dobrim rezultatom (Nagy 480 in Balažič 456) sta tekmovalca na njunem prvem državnem prvenstvu domov namesto medalj odnesla odlične vtise in prepotrebne izkušnje. Na naslednjem državnem prvenstvu bo bolje, pravita. Vse dobro!




Več v Šport