Dejan Vajs svetovni podprvak v kickboxu

Radgončan Dejan Vajs je nastopil na svetovnem prvenstvu v Skopju ter osvojil drugo mesto

Prlekija-on.net, sobota, 29. oktober 2011 ob 16:58
Dejan Vajs

Dejan Vajs

V makedonski prestolnici Skopju, poteka te dni, od 26. do 29. oktobra 2011, svetovno kickboxing prvenstvo v WAKO disciplinah. Na tekmovanju je prisotnih 823 tekmovalcev iz kar 61 držav, med njimi pa tudi odlična reprezentanca Slovenije.

Med reprezentanti je tudi Dejan Vajs, ki je tekmoval v kategoriji Kick Light - 94kg. Z odličnimi borbami v predtekmovanju in polfinalu se je Dejan uvrstil v finale, kjer se je danes ob 11:30 uri spopadel z domačinom, makedoncem Acom Georgjevskim.

Finalni dvoboj, ki je bil nadvsem napet je sicer dobil domačin Georgjevski, ki je imel močno podporo domače publike. Dejan je tako osvojil odlično 2. mesto in tako postal svetovni podprvak v svoji kategoriji in še enkrat več dokazala odlično telesno in psihično pripravljenost.

Dejan se je v slovensko reprezentanco uvrstil z odličnimi borbami v preteklem obdobju, tako je junija zmagal na tekmi svetovnega pokala v Riminiju, kar je bila odlična popotnica in motiv za svetovno prvenstvo, ki ga je tako uspešno zaključil.


Več v Šport