Prijavitelju sredi noči grozil sorodnik, ki je razgrajal in kričal...

Ker ni upošteval zakonitih ukazov policistov, da se umiri in je hotel s kršenjem javnega reda nadaljevati, so bili policisti primorani zoper njega uporabiti prisilna sredstva ter mu odredili policijsko pridržanje.

Prlekija-on.net, sreda, 30. avgust 2023 ob 11:39
Kršitelja so pridržali

Kršitelja so pridržali

Ptujski policisti so se danes, okrog 2. ure, odzvali na klic prijavitelja, ki je zaprosil za pomoč, saj mu je grozil sorodnik, ki je nato pričel tudi razgrajati in kričati. Na kraju so policisti ugotovili, da je kršitelj pod vplivom alkohola kršil javni red ter ni upošteval zakonitih ukazov policistov, da se umiri in je hotel s kršenjem javnega reda nadaljevati, zato so bili policisti primorani zoper njega uporabiti prisilna sredstva ter mu odrediti policijsko pridržanje.

Izdali so mu plačilni nalog zaradi več kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1). Z zbiranjem obvestil je bilo prav tako ugotovljeno, da oseba že dalj časa izvaja nasilje nad sorodnikom. Glede navedenega so policisti zaznali elemente kaznivega dejanja nasilja v družini in bodo na pristojno okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.




Več v Črna kronika