Pri Puhovem muzeju v Sakušaku postavili klopotec

Klopotce v juršinski občini postavijo v vsaki vasi, kjer je navadno postavitev klopotca pravi vaški praznik, saj se zberejo vsi vaščani in drugi povabljeni gostje.

Ivan Trunk, sreda, 6. september 2023 ob 08:27
Postavljanje klopotca v Sakušaku

Postavljanje klopotca v Sakušaku

V juršinski občini, ki spada med vinorodne občine je tudi pri njih navada, da po Veliki maši v vinogradih postavijo klopotce, kot je to navada po celi Štajerski. Klopotce v juršinski občini postavijo v vsaki vasi, ki spada v to občino in mi smo obiskali dve vasi, kjer je navadno postavitev klopotca pravi vaški praznik, saj se zberejo vsi vaščani in drugi povabljeni gostje.

V Sakušaku pri Puhovem muzeju, katera je turistično dobro obiskana destinacija, ker se tam dogaja zadnje čase veliko različnih prireditev, so klopotec postavili v petek, 18. avgusta. Klopotec je postavil vaški odbor Sakušaka, klopotec pa so kupili na enem od sejmov. Na tej postavitvi klopotca so bili vaščani Sakušaka in drugi povabljeni gostje, prišel je tudi Robert Horvat, župan občine Juršinci. Za vse obiskovalce so pripravili pogostitev z dobro hrano in hladno pijačo.

Postavljanje klopotca na Kukavi

Klopotec postavili tudi na Kukavi





Več v Družabno