V Križevcih so se srečali starejši občani in zakonski jubilanti

Na srečanje so vabljeni občani, ki so dopolnili vsaj 70 let, letošnjega srečanja se je udeležilo okoli 230 občanov.

Prlekija-on.net, petek, 8. september 2023 ob 13:04
Srečanje starejših občanov v Križevcih

Srečanje starejših občanov v Križevcih

V torek, 5. septembra, je v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru potekalo tradicionalno srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov. Na srečanje so vabljeni občani, ki so dopolnili vsaj 70 let. Letošnjega srečanja se je udeležilo okoli 230 občanov. Starejše sta nagovorila križevski župan Branko Slavinec in župnik Štefan Vinkovič, za glasbeni program pa so poskrbeli Društvo križevski rogisti in Trio folklorne skupine Leščeček. Vezni tekst na prireditvi sta dodali Manica Sušec in Žanin Tobias.

Župan se je starejšim občanom zahvalil za aktivno delo v preteklosti, zaželel jim je veliko dobre volje in obuditev lepih spominov. Župnik pa je udeležence nagovoril z besedami, naj ostanejo povezani in družabni, saj s temi dejanji preženejo osamljenost in slabo voljo.

Predsednica Društva upokojencev Križevci pri Ljutomeru Milica Hamler in župan sta zakonskim jubilantom in najstarejšima udeležencema prireditve čestitala.

Jubilej zlate poroke letos praznujejo Milena in Janko Farkaš iz Vučje vasi, Cecilija in Ivan Mlakar iz Križevcev, Cvetka in Janez Štrakl iz Križevcev, Marija in Janko Ostrc iz Grab, Daniela in Anton Slana iz Stare Nove vasi, Darinka in Drago Štaman iz Lukavcev, Rozalija in Mirko Čolnik iz Stare Nove vasi, Majda in Franc Marinič iz Križevcev, Stanislava in Karel Lipič iz Križevcev ter Alojzija in Alojz Kosi iz Grab.

Diamantno poroko - 60 let zakona praznujeta Olga in Feliks Mavrič iz Križevcev.

Železno poroko - 65 let zakona pa Ana in Jožef Kosi iz Ključarovcev.

Najstarejša udeleženca na prireditvi sta bila Marija Jureš iz Ključarovcev in Marijan Reiter iz Logarovcev.

Foto: Občina Križevci



Več v Družabno