Športni popoldnevi 2023: Šesta izdaja nepozabnega športnega tedna za osnovnošolce

Ponedeljek je bil dan, poln navdušenja in pričakovanja. V športni park Cven se je zgrnilo 49 osnovnošolcev, ki jih je spremljalo osem predanih mentorjev in mentoric.

Prlekija-on.net, torek, 19. september 2023 ob 18:40
Športni popoldnevi 2023

Športni popoldnevi 2023

V ponedeljek, 28. avgusta 2023, je športni park Cven zaživel v polnem sijaju, saj so se pričeli dolgo pričakovani Športni popoldnevi 2023.

Ponedeljek je bil dan, poln navdušenja in pričakovanja. V športni park Cven se je zgrnilo 49 osnovnošolcev, ki jih je spremljalo osem predanih mentorjev in mentoric. Dan se je začel s spoznavnimi igrami v skupinah, kjer so se udeleženci med seboj bolje spoznali. Po malici pa je sledila prava športna akcija, saj so se pomerili v nogometu, odbojki na mivki in hokeju na travi.

Drugi in tretji dan športnih popoldnevov so se odpravili na pohod. V torek so se najprej podali po Cvenu, kjer so obiskali golobarja Miho Soviča. Miha jim je razkril veliko zanimivosti o vzreji športnih golobov, kar je bila izjemna izkušnja za vse prisotne. Pot so nadaljevali do Hudinove jame, kjer so jih pričakali izkušeni ribiči. Mladi športniki in športnice so se naučili osnov ribiškega rokovanja ter hitro ujeli prve ribe na trnkih.

Sreda se je začela podobno, a tokrat so se odpravili proti Gezovim jamam. Tam so se razdelili v dve skupini: ena je spoznavala taborniške veščine in pripomočke, druga pa se je urila v lokostrelstvu. Zahvala gre Gostilni Gezove Jame za odlične pice, ki so jih okrepčale preden sta se skupini zamenjali.

Četrtek in petek sta prinesla še več zabave. Četrtek so posvetili gasilcem prostovoljcem iz Cvena, Mote, Spodnjega Krapja in Zgornjega Krapja. Moker dan se je začel z gasilskimi igrami, kjer so se mladi športniki in športnice pomerili v različnih gasilskih spretnostih. Spoznali so naloge gasilcev in se seznanili z njihovo opremo. Seveda pa ni manjkala zabava, ki jo je popestril vodni top.

Petek pa so združili šport in zabavo. Mladi športniki in športnice so se naučili osnov košarke, medtem ko je druga skupina vadila spretnosti na poligonu. Zabave ni manjkalo, saj so se spuščali po velikem napihljivem igralu. Ko so se jim pridružili starši, so jih izzvali v tekmovanju na spretnostnem poligonu. Zaključek letošnjih športnih popoldnevov je prinesel podelitev priznanj in daril ter iskreno zahvalo vsem, ki so pripomogli k uspehu tega nepozabnega tedna. Večer pa so zaključili s piknikom, kjer so še enkrat združili moči in delili nepozabne trenutke.

Športni popoldnevi 2023 so za nami, vendar pa bodo spomini na ta izjemno zabaven in poučen teden ostali v srcih vseh udeležencev. Športna zveza Ljutomer se zahvaljuje vsem, ki ste prispevali k uspehu in nepozabnosti letošnjih Športnih popoldnevov!




Več v Šport