Prijeli državljana Kosova, ki je izvršil najmanj šest kaznivih dejanj velikih tatvin z vlomom

Osumljeni državljan Kosova je imel prijavljeno začasno bivališče v Sloveniji, vendar je nekaj mesecev neprijavljen bival na območju Maribora.

Prlekija-on.net, četrtek, 21. september 2023 ob 11:33
Osumljeni je izvršil najmanj šest kaznivih dejanj velikih tatvin z vlomom

Osumljeni je izvršil najmanj šest kaznivih dejanj velikih tatvin z vlomom

V začetku septembra (8. 9. 2023) so k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, s kazensko ovadbo, privedli 26-letnega moškega, državljana Kosova, za katerega je bil podan utemeljen sum, da je med 10. junijem in 7. septembrom letos v Mariboru izvršil najmanj šest kaznivih dejanj velikih tatvin z vlomom. Preiskovalni sodnik je zoper njega odredil pripor.

Osumljeni državljan Kosova je imel prijavljeno začasno bivališče v Sloveniji, vendar je nekaj mesecev neprijavljen bival na območju Maribora.

Moški je septembra trikrat vlomil v poslovni prostor na Taboru v Mariboru. V poslovne prostore je vlomil 1. septembra in jih zapustil po sproženem alarmu, brez da bi kaj odtujil. Pri tem je povzročil materialno škodo v višini 1.000 eur. Nekaj dni kasneje, 5. septembra je ponovno vlomil v isti objekt in tudi tokrat ni odtujil ničesar, ter povzročil le materialno škodo. Pri vlomu 7. septembra je iz notranjosti poslovnega prostora odnesel bankovce. Pri begu je skočil skozi okno, ko so ga na kraju prijeli policisti. Odvzeta mu je bila prostost in odrejeno pridržanje na podlagi II. odstavka, 157. člena Zakona o kazenskem postopku. Po nestrokovni oceni je z dejanjem oškodoval podjetje v skupni vrednosti za približno 6.000 eur.

V sklopu nadaljnje kriminalistične preiskave je bilo, glede na zbrane dokaze ugotovljeno, da je moški osumljen storitve še štirih kaznivih dejanj - vlomov v trgovini v Mariboru 10. julija in 10. avgusta ter gostinska lokala 18. avgusta in 10. junija.

Osumljenega doslej niso obravnavali zaradi tovrstnih kaznivih dejanj. Policisti sicer nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo v zvezi z morebitno storitvijo drugih tovrstnih kaznivih dejanj.




Več v Črna kronika