Vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli vozilo

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes na območju policijske postaje Gornja Radgona.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. september 2023 ob 07:35
Policija

Policija

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve kaznivi dejanji, tri povoženja divjadi, prometno nesrečo, kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja in zaseg vozila.

Prometna nesreča se je zgodila v Nemčavcih, povzročil pa jo je voznik, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji. Ob trčenju se je sopotnica v vozilu pred njim lahko telesno poškodovala. Na varnostno razdaljo smo vozniki žal pogosto premalo pozorni. Vožnja na prekratki varnostni razdalji, največkrat povezana še s preveliko hitrostjo, je zato med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč. Če voznik, ki vozi pred nami, zmanjša hitrost ali se ustavi, nam le zadostna varnostna razdalja omogoča, da lahko tudi sami pravočasno zmanjšamo hitrost ali varno ustavimo in tako preprečimo trčenje. Na varnostno razdaljo je potrebno med vožnjo po avtocesti in hitri cesti še bolj paziti, saj so omejitve hitrosti večje.

Na področju kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje Nasilništva v Pečarovcih in Uporabo ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva v Gornjih Petrovcih.

Policisti so v Rihtarovcih pri kontroli prometa ugotovili, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes na območju policijske postaje Gornja Radgona.




Več v Črna kronika