Ormoški policisti pridržali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola

Obravnavali so tudi pet državljanov Afganistana, ki so nezakonito vstopili v našo državo. Vsi tujci so podali vloge za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. september 2023 ob 08:56
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V soboto, 23. septembra, ob 15.48 so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa 0,85 mg/l v izdihanem zraku) odredili pridržanje zoper voznika osebnega avtomobila. Na okrajno sodišče bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog, kamor bo tudi poslano začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Ob 16.57 so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa 1,02 mg/l v izdihanem zraku) odredili pridržanje zoper voznika osebnega avtomobila. Na okrajno sodišče bo podan obdolžilni predlog, kamor bo tudi poslano začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Ob 12.15 so policisti vozniku osebnega vozila zasegli vozilo, saj je vozil s pretečenim oziroma neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo, 24. septembra, ob 04.45 uri so policisti na Železniški postaji v Ormožu prijeli pet državljanov Afganistana, za katere je bilo ugotovljeno, da so predhodno nedovoljeno prestopili državno mejo med R Hrvaško in R Slovenijo izven naselja Središče ob Dravi. Vsi tujci so podali vloge za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom.Več v Črna kronika