Ljutomerčani optimistično v novo sezono

Članska vrsta se za uvod v prvenstvo ta petek odpravlja na Primorsko.

Prlekija-on.net, torek, 26. september 2023 ob 07:57
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Ta petek, 29. septembra, se pričenja nova futsal sezona. Deželo ob reki Muri bodo v tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije zastopale selekcije ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara. Članska vrsta se za uvod v prvenstvo odpravlja na Primorsko. V petek ob 20.30 uri bo pričela tekmo v novi dvorani v Škofijah, kjer se bo pomerila z Bronxem.

Minulo soboto je Meteorplast ŠIC bar odigral zadnjo pripravljalno tekmo. Na Reki se je pomeril s hrvaškim ligašem, za katerega igra med drugim nekdanji slovenski reprezentant Alen Fetić. Gostitelji so slavili s 6:3 (4:2), vse tri zadetke za ljutomersko ekipo, ki je nastopila brez Roka Šnofla, Anteja Matana in Tima Lipovška, pa je dosegel Adrijan Trstenjak.

KMN Meteorplast

Po zmagi v Sevnici sledi še gostovanje na Reki


Žreb je za uvod novega prvoligaškega prvenstva Ljutomerčanom namenil nasprotnika, s katerim so zaključili minulo sezono. Bronx je bil namreč tekmec za končno tretje mesto, ki so ga osvojili ljutomerski futsalerji. V obeh ekipah je pred pričetkom sezone prišlo do nekaterih sprememb, zato je izredno težko napovedati razplet dvoboja. »Gre za tretje in četrtouvrščeno ekipo minule sezone. Obe ekipi sta doživeli nekaj sprememb. Naša ekipa je nekoliko mlajša. Upam, da smo se v mesecu in pol, kljub temu, da so imeli igralci veliko obvez v reprezentancah, uspeli pripraviti. Sigurno je, da bodo gostitelji v novi dvorani lačni zmage, ampak mi smo v minuli sezoni osvojili končno 3. mesto, zato se nadejamo zanimivi tekmi, zanimajo pa nas tri točke,« je pred odhodom na Primorsko dejal trener Meteorplasta ŠIC bara Robert Grdović. Optimističen je tudi kapetan ekipe Matic Goznik: »Nestrpno pričakujemo prvo tekmo. Zdaj smo se dober mesec pripravljali, odigrali tri prijateljske tekme. Zdaj gremo res z velikimi pričakovanji na gostovanje v Škofije, kjer pričakujemo tri točke

V prvi tretjini prvenstva bo Meteorplast ŠIC bar nastopal brez Šnofla, ki bo imel ta petek operativni poseg na čeljusti in ga nato čaka nekajtedensko okrevanje.




Več v Šport