V Ljutomeru izpeljali Dan športnih društev

Športna zveza Ljutomer, je skupaj s svojimi članicami, organizirala Dan športnih društev za učence in učenke OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, POŠ Cven in OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

Prlekija-on.net, četrtek, 28. september 2023 ob 08:14
Dan športnih društev

Dan športnih društev

Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 17. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Ta praznik so v Ljutomeru obeležili v sredo, 20. septembra, ko je Športna zveza Ljutomer, skupaj s svojimi članicami, organizirala Dan športnih društev za učence in učenke OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, POŠ Cven in OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

Namen predstavitve je bil, da se učencem prikaže čim več različnih športov, da športna društva predstavijo svojo športno panogo učencem, jih nad svojo panogo navdušijo in morda zvabijo v svoje vrste ter, da so učenci celo dopoldne športno aktivni.

Predstavitev športnih društev je potekala v športni dvorani ŠIC Ljutomer in v telovadnici pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Sodelovalo je kar 11 športnih društev: Košarkarski klub Lotmerk, TVD Partizan Ljutomer karate sekcija, ŽOK Ljutomer, Rdeči križ Ljutomer, Twirling klub Ljutomer, NK Veržej, ŠD Strelec Grlava, TVD Partizan Ljutomer namiznoteniška sekcija, Plesna šola Nina, Judo Prlekija in MTB Prlekija.
V galeriji Ante Trstenjaka pa je bila na ogled razstava ob 120-letnici organiziranega športa v Ljutomeru.

Učence iz prve triade in otroke iz vrtca Cven ter POŠ Cven je obiskal lisjak Foksi s katerim so najprej zaplesali, nato pa jih je spremljal še po postajah.

Športni dan za ljutomerske učence je zaznamoval tudi 25-minutni »tek za užitek« na atletskem stadionu, kjer so učenci po razredih tekli in tekmovali v številu pretečenih krogov. Tek je spremljala glasba, za popestritev pa je poskrbel kasač Tinko.

Na Cvenu pa so najprej opravili pohod po okoliških poteh, po malici pa jih je pozdravil lisjak Foksi nato pa so se preizkusili v košarki (KK Lotmerk), nogometu in namiznem tenisu (ŠD Cven).

Na koncu je vsak učenec prejel čokoladico in mleko, katere je podaril OKS-ZŠZ.

Ta dan so bili športno aktivni tudi na OŠ Cvetka Golarja, kateri so se preizkusili v plesu, košarki in judu, obiskal pa jih je tudi kasač Tinko.

Ob koncu dne so učenci obljubili, da ne bodo športno aktivni samo na Dan slovenskega športa temveč prav vsak dan v letu.




Več v Šport