V Ljutomeru odprli 7. Zeleno okno

Postavljeno je v Parku 1. slovenskega tabora v Ljutomeru s pogledom na prizorišče 1. Slovenskega tabora in stoletne hraste.

Prlekija-on.net, četrtek, 28. september 2023 ob 08:43
Odprtje 7. Zelenega okna v občini Ljutomer

Odprtje 7. Zelenega okna v občini Ljutomer

Občinska turistična zveza (OTZ) Ljutomer in Občina Ljutomer, v sodelovanju s turističnimi društvi, nadaljujeta s postavitvijo Zelenih oken, katerih namen je na nevsiljiv način turiste in domačine opozarjati na lepote naših krajev.

Ob svetovnem dnevu turizma, 27. septembru, so že sedmo Zeleno okno postavili v sodelovanju s Turističnim društvom (TD) Ljutomer. Postavljeno je v Parku 1. slovenskega tabora v Ljutomeru, slavnostno odkritje okna, katerega sta zasnovala Saša Žuman in Marjan Kolenko, pa so opravili predsednica OTZ Ljutomer Helena Vaupotič, predsednik Pomurske turistične zveze Uroš Kamenšek, podžupan Občine Ljutomer Boris Filipič in predsednica TD Ljutomer Sara Karba. Ob tej priložnosti je ljutomerski podžupan podeli priznanje TD Ljutomer ob 70-letnici delovanja.

Zelena okna so ljutomerski občini, poleg Ljutomera, že v krajih Jeruzalem (2017), Cezanjevci (2018), Moravci v Slov. goricah (2019), Globoka (2020), Radomerščak (2022) in Stara Cesta (2022).




Več v Kultura in izobraževanje