V Dornavi so tekmovali v peki ciganskih pečenk

Bar Jack Caffe in Mesarija Herga iz Mezgovcev ob Pesnici sta ob deveti obletnici poslovanja bara Jack Caffe organizirali Pečenkijado, tekmovanje v peki ciganskih pečenk.

Ivan Trunk, petek, 29. september 2023 ob 14:26
Pečenkijada v Dornavi

Pečenkijada v Dornavi

Bar Jack Caffe in Mesarija Herga iz Mezgovcev ob Pesnici sta v petek, 15. septembra, ob deveti obletnici poslovanja bara Jack Caffe organizirali Pečenkijado, tekmovanje v peki ciganskih pečenk. Tekmovanje v peki pečenk se je odvijalo pred barom Jack Caffe v centru Dornave, ciganske pečenke pa je peklo 16. ekip. V samo tekmovanje se je prijavilo 14 ekip, domači ekipi mesarije Herga in Jack Caffe nista tekmovali.

Ekipe, ki so tekmovale: Keramičarstvo Pavel Matjašič s.p., TD Klopotec Leskovec, Birokoda Slavko Hrnčič s.p., Poštarji, Frizerski studio Karmen Janžekovič s.p., LLC Construction d.o.o., Lükari TED Lükari, Moped klub Legende, Vulkanizerstvo Damjan Krajnc s.p., Graverstvo Vrabel s.p., Maher MHS Silvo Žnidarič s.p., ŠD Dornava, Friška jajca, Master Kanister in Malar team Roškar s.p.

Vsaka ekipa je od organizatorja Pečenkijade prejela 20 pečenk, 2 kg domačih klobas, liter vina in liter Radenske ter mizo in prostor za peko. Vsaka ekipa pa si je sama pripravila začimbe za peko, dodatke katere so dodali zraven in kotel za peko pečenk. Čas za peko pečenk je trajal približno štiri ure, potem so pečenke predali ocenjevalni komisiji za pokušnjo.

Komisija je izbrala prve tri ekipe, ki so po njihovem mnenju spekli najboljšo cigansko pečenko in to so bile 1. mesto ekipa TED Lükari, 2. mesto ekipa Vulkanizerstvo Damjan Krajnc in 3. mesto ekipa ŠD Dornava. Med samo peko pečenk in pozneje je goste zabaval ansambel Smile Band. Glavna pri organizaciji pečenkijade sta bila Smiljan Herga in Nuša Horvat, ki sta vsem podelila priložnostne nagrade. Ob deveti obletnici bara Jack Caffe so za goste pripravili veliko torto.

Bar Jack Caffe se nahaja v kulturni večnamenski dvorani v središču Dornave in so letos praznovali devet let njihovega delovanja. Bar upravlja in vodi Smiljan Herga, ki vodi tudi mesarijo Herga iz Mezgovcev ob Pesnici. V sklopu bara Jack Caffe čez leto priredijo več zanimivih dogodkov, da popestrijo dogajanje v Dornavi.

Mesarija Herga je družinsko podjetje, ki se zdaj nahaja v Mezgovcih ob Pesnici, z njim je pričel oče Alojz Herga, ki je ob pomoči žene Cilike leta 1993 odprl mesnico v Dornavi, zdaj pa podjetje vodi sin Smiljan. V mesariji Herga vam ponudijo meso izključno od domačih rejcev živine in večinoma iz domače okolice. Na voljo imate goveje meso, svinjsko meso, perutninsko meso in tudi mesne izdelke, to so različne salame, domače klobase, čevapčiče in suhomesnate dobrote katere sami naredijo. Za specialiteto pa vam ponudijo zorjeno govedino, ki je primerna za stejke. Za različne priložnosti pa pripravijo catering ponudbo po želji naročnika pojedine. Drugo leto bodo praznovali 30. letnico mesarije Herga in 10. letnico bara Jack Caffe in bodo zato pripravili veliko dvodnevno zabavo v centru Dornave.




Več v Družabno