Prireditev ob odprtju učno-tematske poti

OŠ Janka Ribiča Cezanjevci s prireditvijo simbolično odprla učno-tematsko pot »Pot po posutih zvezdicah«.

Prlekija-on.net, petek, 29. september 2023 ob 14:46
Odprtje učno-tematske poti v Cezanjevcih

Odprtje učno-tematske poti v Cezanjevcih

Učno- tematska pot je nastala v okviru raziskovalne naloge učenk Zale Rauter in Nike Šparakl v šol. letu 2021/22. S pomočjo lokalne skupnosti in ustanoviteljice, Občine Ljutomer, se je projekt lahko tudi uresničil. Tako smo lahko že v avgustu, v vaseh Cezanjevci in Branoslavci, opazili informativne table, ki mimoidoče seznanijo s posebnostmi v kraju.

Prireditev ob odprtju je potekala v telovadnici šole, 28. 9. 2023. Več kot 80 nastopajočih učencev je na odru predstavilo nekatere zanimivosti učno-tematske poti. Na odru je tako ponovno zaživel Ribičev mlin, prišli so ribiči in lovili ribe v Ščavnici ter v Gajševskem jezeru. Priletele so štorklje, ki gnezdijo v bližini šole in zaplesale na odru. Videli smo lahko tudi viteški turnir, ki nas je ponesel v preteklost nekoč najmogočnejšega gradu v okolici, gradu Branek. Nekatere točke so starejši učenci predstavili s kratko igro, predstavil se je tudi mladinski pevski zbor.

Učno-tematska pot Pot po posutih zvezdicah

Zaživela učno-tematska pot Pot po posutih zvezdicah


Na odprtju so bili prisotni podžupan Janko Špindler, predsednik KS Cezanjevci, Aleš Lipovec, predsednik KS Stara Cesta, Robert Kosmajer, predsednik TŠD »Branek«, Branko Bremec in predsednica TD Stara Cesta, Marija Gaube.

Ravnateljica Brigita Hojnik se je v govoru ponovno zahvalila vsem, ki so prispevali k vzpostavitvi poti z informacijskimi tablami. Tako ravnateljica kot podžupan Janko Špindler sta v nagovoru izpostavila, da informacijske table predstavljajo turistično obogatitev in nudijo priložnost za sodobno poučevanje. Namenjene pa so tudi krajanom in občanom, da se seznanijo s pomembnimi objekti ali naravnimi posebnostmi v domačem kraju in jih ohranjajo za naslednje generacije.

»Pot po posutih zvezdicah« sta po zaključeni prireditvi slavnostno odprli snovalki učne poti, Zala Rauter in Nika Šparakl.

Za pogostitev nastopajočih in obiskovalcev je poskrbelo »TŠD« Branek, vsem obiskovalcem so bile razdeljene zloženke s predstavitvijo poti.

Učenci šole bodo se na pot podali v tednu otroka, v okviru kulturnega dne.Več v Kultura in izobraževanje