Športni dan v sklopu Evropskega tedna mobilnosti v KDR - združenje asistenca so.p.

Udeleženci so se na športnem dnevu lahko preizkusili v ruskem kegljanju, odbojki na mivki, badmintonu, igranju družabnih iger ter kartanju.

Prlekija-on.net, petek, 29. september 2023 ob 17:39
Športni dan KDR - združenje asistenca so.p.

Športni dan KDR - združenje asistenca so.p.

KDR - Združenje asistenca so. p. so v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, v torek, 19. septembra, izvedli prvi športni dan.

Da ima telesna vadba številne koristi tako za telesno kot tudi duševno zdravje se v KDR - Združenje asistenca so.p. še kako zavedajo. Ravno zato preko svojih skupinskih aktivnosti, dajejo velik poudarek ozaveščanju o le-tem. Tako so se v sklopu Evropskega tedna mobilnosti odločili, da izvedejo prvi športni dan za njihove uporabnike osebne asistence, osebne asistente, prostovoljce ter vse zaposlene.

Kot že velikokrat prej, so vsi skupaj ponovno dokazali, da prepoznavajo pozitivne plati omenjenih druženj in pripravljenih vsebin, saj so se tudi tokrat odzvali v zelo velikem številu. Udeleženci so se na športnem dnevu lahko preizkusili v ruskem kegljanju, odbojki na mivki, badmintonu, igranju družabnih iger ter kartanju. Na ta način so se lahko aktivno vključili vsi udeleženci športnega dneva, vsak po svojih zmožnostih. Večina se jih je v kakšni disciplini tudi prvič preizkusila in tako tudi nekaj novega naučila. Druženje je potekalo v športnem duhu polnem smeha in dobre volje.

Poleg športnih aktivnosti, pa je zelo pomembno tudi samo druženje. Namreč, vzpostavljanje in ohranjanje socialnega stika je predvsem za uporabnike osebne asistence izredno pomembno. Le-to se pozitivno odraža na področju ohranjanja dobrega duševnega zdravja in počutja, kot tudi krepitve socialnih veščin in samozavesti. Skupaj pa so poskrbeli tudi za pogostitev z langašem in ostalimi domačimi dobrotami ter pecivom.

Pri izvedbi športnega dneva jim je pomagalo Športno rekreacijsko društvo Kostanjevica, ki jim je odstopilo svoje prostore ter Radenska d.o.o., ki je prispevala donacijo različnih napitkov. Na dogodku jih je pozdravil podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler in vsem prisotnim namenil spodbudne besede.

Dan je še prehitro minil, zato v kratkem že načrtujejo naslednje skupinske aktivnosti, saj želijo uporabnikom osebne asistence ter vsem zaposlenim ponuditi čim več raznovrstnih vsebin, kot tudi priložnosti za druženje in s tem omogočiti širjenje socialne mreže, krepitev socialnih veščin ter pridobivanje novih znanj.

Vse aktivnosti KDR - Združenja asistenca so.p. lahko redno spremljate na njihovi FB strani, vse informacije o osebni asistenci ter o društvu KDR- Združenje asistenca pa si lahko pogledate na njihovi spletni strani kdr.si.




Več v Šport