Meteorplast po visokem zaostanku do točke na Primorskem

Bronx je vodil že s 4:1, a so se Ljutomerčani vrnili. Tekma se je končala z rezultatom 5:5.

Prlekija-on.net, sobota, 30. september 2023 ob 11:04
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek, 29. septembra, se je pričela nova sezona v 1. slovenski futsal ligi. V uvodnem krogu so bili zabeleženi naslednji rezultati: KMN Bronx Škofije - KMN Meteorplast ŠIC bar 5:5 (3:1), Futsal klub Dobovec - KMN Sevnica 8:0 (3:0), The Nutrition Extrem - Futsal klub Dobrepolje 5:4 (2:2), Siliko Vrhnika - KMN Oplast Kobarid 2:4 (0:2).

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je za uvod gostoval v prenovljeni dvorani Burja v Škofijah. Že v pripravi na tekmo je trener prleške ekipe Robert Grdović vedel, da bo par tednov brez Roka Šnofla, ki je bil operiran in ga čaka daljše okrevanje, zvečer pred dvobojem na Primorskem pa je nenadejano odpadel še kapetan Matic Goznik, ki si je poškodoval prst na roki in mora nekaj dni mirovati. Kljub temu so Ljutomerčani pred okoli 500 gledalci odlično pričeli dvoboj. Že v 2. minuti je Adrijan Trstenjak prodrl po levi strani in pred vrati našel Tilna Rajterja, ki je matiral gostujočega vratarja Alena Mordeja. Če so v uvodnih minutah gostje imeli terensko premoč in nadzorovali dogajanje na parketu, pa so v nadaljevanju prvega polčasa sledile slabe minute, ki so jih domačini izkoristili. V 8. minuti je po nezbranosti v prleški obrambi zadel Aleksander Stanić, v 12. minuti pa sta za veliko veselje domačih ljubiteljev futsala v polno merila še Marin Mandir in Davor Stanišić. Do odmora so bili nato znova podjetnejši gostje, ki so preko Lovra Trdina in Trstenjaka zadeli okvir vrat, Mordej pa se je izkazal z nekaj odličnimi obrambami.

Ko so gostitelji v 22. minuti preko Žige Kneževiča Mraka zadeli za 4:1 je malokdo verjel, da se lahko gostje poberejo. Lipovšek je že v naslednji minuti znižal zaostanek, a je Nikola Prelčec v 24. minuti ponovno poskrbel za visoko vodstvo Primorcev (5:2). V nadaljevanju dvoboja je bila na parketu praktično le ena ekipa. Domačinom so pojenjale moči, igralci Meteorplasta ŠIC bara pa so stopnjevali ritem. Trstenjak je v 27. minuti dosegel svoj drugi zadetek, Mordeja pa sta nato premagala še Ante Matan (33.) in Lipovšek (34). Ljutomerčani so v zaključku tekme iskali pot do zmage, a je bila obramba Bronxa dovolj zbrana, da ni več klonila. »Prvi polčas je bil res porazen. Spustili smo se v t.i. run & gun (teci in streljaj). Pred tekmo smo bili dogovorjeni, da tega ne bomo počeli. Nismo dominirali, kot smo želeli, podajali smo si slabe žoge. V drugem polčasu smo strnili glave, izvajali tisto, kar smo se dogovorili. Čeprav je ena točka, je zaslužena tako za nas, kot za Bronx,« je po tekmi dejal Lipovšek, ki je tako v prvi uradni tekmi v ljutomerskem dresu dosegel dva zadetka.

Konec prihodnjega tedna (6. oktober) sledil kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo v Ljubljani med Slovenijo in Španijo, zato se bo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi nadaljevalo 13. oktobra, ko bo v Ljutomeru gostovalo Dobrepolje.

Podrobnosti s tekem 1. kroga v 1. slovenski futsal ligi so na povezavi.




Več v Šport