»European School Sport Day« (ESSD) v vrtcu Sonček

V projektu ESSD radi sodelujejo, saj je v vrtcu prioriteta skrb za zdrav življenjski slog in dobro počutje vseh - tako otrok, kot zaposlenih.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. oktober 2023 ob 13:33
Športni dopoldnevi v vrtcu Sonček

Športni dopoldnevi v vrtcu Sonček

V tem šolskem letu smo v vrtcu Sonček Sv. Jurij ob Ščavnici obeležili evropski šolski športni dan 29. 9. 2023. Vreme je bilo naklonjeno in zato so lahko bile dejavnosti izvedene tako v prostoru kot na prostem. Vrtec ima sedem skupin, ki so razkropljene na treh lokacijah, zato je bilo kar nekaj organizacije potrebne za rokovanje z zastavo. Vse skupaj je bilo zelo dobro izpeljano in razgibano.

Skupine prvega starostnega obdobja so se v večini posluževale razgibavanja na različnih telovadnih elementih in z različnimi rekviziti. Tako so se razgibali na različnih težavnostnih poligonih, se gibali v prostoru in na prostem. Otroci svojega navdušenja niso skrivali.

Otroci drugega starostnega obdobja pa so osvajali že nekoliko višje cilje. Ta dan so naredili več kot 2023 metrov. V igralnici so si najprej pripravili čutno pot. Dve skupini otrok sta dan obeležili s skupnim daljšim pohodom. Med pohodom so izvajali različne gibalne  naloge in  igre  (Gnilo jajce, Visoko je zraslo drevo, Oponašanje gibanja gozdnih živali). Najstarejša skupina pa je izvedla dolg pohod ter ga popestrila z vmesnimi gibalnimi postajami.

V vrtcu je zdaj že postal športni dopoldan ustaljena praksa. Izveden je že nekaj let zapored in otroci zelo radi sodelujejo saj v gibanju vedno zelo uživajo. Sploh pa če je vmes še kakšna popestritev, ali kaj novega, je otroška radovednost in pričakovanje še toliko večje. Vzdušje ta dan je bilo po skupinah res športno, predvsem pa sproščeno. Vzgojiteljice celotnega vrtca podpirajo projekt in se zelo rade odzovejo na športni dopoldan v vrtcu.

V projektu ESSD radi sodelujemo, saj je v našem vrtcu prioriteta skrb za zdrav življenjski slog in dobro počutje vseh - tako otrok, kot zaposlenih. Skozi celotno šolsko leto pa ne glede na vse skrbimo za razgibanost teles v prostoru in na prostem, zdravo prehrano ter zadostno pitje tekočine.

Koordinator ESSD v vrtcu Sonček:
Mateja Maguša, dipl. vzg.




Več v Najmlajši