Otroci so sodelovali na »provi prleški brotvi na Kapeli«

Otroci iz vrtca Radenci - Radenski mehurčki so aktivno sodelovali pri »brotvi« ter spoznali način prešanja na stari preši, ki ima danes že zgodovinsko vrednost.

Prlekija-on.net, torek, 3. oktober 2023 ob 16:26
Prova prleška brotva na Kapeli

Prova prleška brotva na Kapeli

Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela, občine Radenci so skupino Palčkov, enote Grozdek, Kapela, vrtca Radenci - Radenski mehurčki prijazno povabili na »provo prleško brotvo«. Predsednik društva Anton Misja nas je prijazno pričakal ter nam predstavil vinsko klet.

Člani društva Anton Pal, Stanko Nedog, Ivan Korošec in Marta Korošec so poskrbeli, da smo aktivno sodelovali pri »brotvi« ter spoznali način prešanja na stari preši, ki ima danes že zgodovinsko vrednost. Ivan in Marta Korošec, ki sta tudi stara starša v našI skupini sta poskrbela za tradicionalno prleško malico; kvasenico in ocvirkovico iz krušne peči. Na koncu so nam naši gostitelji nazdravili in pospremili s pesmijo.

Med generacijska druženja nam prinašajo obilo zabave predvsem pa nam dajo neprecenljivo darilo, seznanjenje in ohranjanje lokalne tradicije in kulturne dediščine.

Vzgojiteljici: Sabina, Majda




Več v Najmlajši