Večer v znamenju pridobivanja znanja, zabave in druženja

Za nežnejši spol samo najboljše!

Prlekija-on.net, sreda, 4. oktober 2023 ob 14:24
Ženski večer MENA me ZA(je)BAVA

Ženski večer MENA me ZA(je)BAVA

Minulo soboto je v Biotermah v Mali Nedelji v okviru Akademije za ženske LAKŠMI potekal ženski večer z naslovom MENA me ZA(je)BAVA. Svoje znanje in izkušnje so zbranim obiskovalkam širile strokovnjakinje z različnih področij.

Priznana ginekologinja dr. med. Damijana Bosilj je razložila, kateri so običajni simptomi menopavze, kako si ob tem lahko pomagamo sami in kdaj je potrebno poiskati zdravniško pomoč.

Klinična farmacevtka doc. dr. Alenka Kovačič je opisala izdelke, ki dokazano delujejo proti nadležnim simptomom menopavze, in pojasnila, katere dodatke je priporočljivo uživati v tem občutljivem obdobju.

Coachinja Karmen Pangos je med drugim poudarila, kako pomembno je, da se popolnoma sprejmemo in (p)ostanemo pozitivno naravnani, saj oboje pomembno vpliva na naše psihofizično zdravje.

Urška Sapač, osebna trenerka, je govorila o pomembnosti gibanja in ohranjanju mišične mase daleč v starost.

Amanda Gril pa nam je odstrla pogled na skrivnostno 'boudoir' fotografijo, s katero lahko poudarimo najlepše na sebi, in to prav v vseh obdobjih svojega življenja.

Mihaela Gržin je poleg organizacije celotnega dogodka in vodenja večera poskrbela še za to, da je obiskovalkam razložila vse o pomenu posebne, obdobju menopavze prilagojene nege kože.

Uradni del programa je na humoren način zaključila dramska igralka Zvezdana Mlakar; z motivacijskim nastopom, podprtim z lastnimi izkušnjami, je obiskovalkam položila na srce, da menopavza ne pomeni konec vsega lepega, temveč se z njenim prihodom začne novo, čudovito obdobje življenja, a le, če se ne zapustimo in znamo poskrbeti zase.

Že marca letos organizirali podoben ženski večer

Akademija za ženske LAKŠMI pa ni bila aktivna zgolj zdaj, na pragu jeseni.

Že marca letos je organizirala podoben ženski večer z naslovom Poberi se, preden te pobere, in s svojo bogato vsebino kar dva dni zapored napolnila dvorano v Biotermah. Takrat so psihoterapevtka Vesna Sivec Poljanšek, svetovalka Melita Kuhar in mentorica Saša Einsiedler zbranim podelile številne nasvete, kako prebroditi manjše in večje krize ter kako se soočiti z raznimi življenjskimi izgubami.

V drugem delu marčevskega dogajanja za ženske so obiskovalke izvedele veliko o pravilni izbiri oblačil s pomočjo Matee Benedetti, Nataly Coljnar in Duške Grahovac.

Celotno dogajanje je s humorjem zaokrožila Tina Gorenjak, ki je nastopila s svojo predstavo na temo samskosti.

Na vseh omenjenih dogodkih, jesenskem in pomladnih, je za glasbene vložke poskrbela Aleksandra Matan, aktualna prva spremljevalka Miss Slovenije.

Vsi dogodki so dokazali, da je kombinacija pridobivanja uporabnega znanja, zabave, pogostitve in druženja očitno tisto, kar ženske v teh časih še posebej potrebujejo in zaradi česar z veseljem prihajajo v Prlekijo iz celotne Slovenije ter vedno znova napolnijo dvorano v Biotermah.

Akademija za ženske LAKŠMI praznuje drugo leto okrogli jubilej, 10. rojstni dan svojega obstoja, zato ob tej priložnosti že sedaj načrtuje organizacijo novih privlačnih dogodkov za ženske.

Foto: Vanesa Jaušovec




Več v Kultura in izobraževanje