Barvna jesen v vrtcu Stara Cesta

Vsako sredo v oktobru je bil dan obarvan drugače

Monika Panič Puconja, ponedeljek, 7. november 2011 ob 17:51
Otroci ustvarjajo

Otroci ustvarjajo

V vrtcu Stara Cesta smo izvedli sklop z barvitim naslovom Barvna jesen v mesecu oktobru. Tako smo vsako sredo v mesecu oktobru obeležili z drugo barvo. Začeli smo z rumeno barvo, sledila je oranžna, nato rdeča in nazadnje rjava barva.

RUMENI DAN
Vzgojiteljice in otroci smo prišli v vrtec v rumenih oblačilih. Jutranje razgibavanje smo izvedli z rumenimi baloni. Tudi dekoracija igralnice in jedilnik (koruzni kruh, margarina, med, ...) sta bila v rumeni barvi. Tekom dneva smo se igrali z rumenimi igračami, luščili smo koruzo in jo lepili na karton, se igrali z rumenimi ruticami in v naravi iskali predmete rumene barve.

ORANŽNI DAN
Vzgojiteljice in otroci smo prišli v vrtec v oranžnih oblačilih. Jutranje razgibavanje smo izvedli z oranžno žogo. Dekoracija igralnice in jedilnik (kruh, korenčkov namaz, mandarine, ...) sta bila v oranžni barvi. Pri usmerjeni dejavnosti smo tiskali jesensko listje z oranžno barvo in si pripravili sok iz pomaranč. Tekom dneva smo se igrali z igračami oranžne barve in na sprehodu iskali predmete oranžne barve.

RDEČI DAN
Vzgojiteljice in otroci smo v vrtec prišli v rdečih oblačilih. Zjutraj smo telovadili z rdečimi baloni. Pri jutranjem krogu smo izvedli rajalno igro Rdeče češnje rada jem. V usmerjeni dejavnosti smo barvali kartonske škatle z rdečo barvo. Ko so se posušile smo izdelali gasilski dom. Na sprehodu smo iskali predmete rdeče barve in nabrali šipek za čaj. Tekom dneva smo se igrali z igračami rdeče barve. Seveda sta bila tudi dekoracija igralnice in jedilnik (čufti, pire krompir s sokom rdeče pese, jagodni puding, ...) v rdeči barvi.

RJAVI DAN
Vzgojiteljice in otroci smo v vrtec prišli v rjavih oblačilih. Otroci so prinesli od doma igrače rjave barve in se tudi z njimi igrali. Naučili smo se novo deklamacijo Rjava pesem. V naravi smo iskali predmete rjave barve. Tudi dekoracija igralnice in jedilnik (rjave testenine z mesom, fižolova solata, čokoladni puding, ...) sta bila v rjavi barvi.


Več v Najmlajši