Ljutomerčani dosegli najvišjo zmago v prvoligaški konkurenci

V tekmi 2. kroga 1. slovenske futsal lige so na domačem parketu visoko z 9:1 (3:1) premagali Dobrepolje, kar je najvišja zmaga ljutomerske ekipe v prvoligaški konkurenci.

Prlekija-on.net, sobota, 14. oktober 2023 ob 08:52
Meteorplast ŠIC bar - Dobrepolje

Meteorplast ŠIC bar - Dobrepolje

Petek trinajstega je bil srečen za futsalerje ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara. V tekmi 2. kroga 1. slovenske futsal lige so na domačem parketu visoko z 9:1 (3:1) premagali Dobrepolje, kar je najvišja zmaga ljutomerske ekipe v prvoligaški konkurenci.

Ljutomerčani so pred blizu 150 gledalci izvrstno pričeli dvoboj. Že v 2. minuti je Vid Kos odlično zaposlil Adrijana Trstenjaka, ki je matiral gostujočega vratarja Mateja Babnika. Gostitelji so nadaljevali v visokem ritmu, kar se jim je obrestovalo. V 6. minuti je Lovro Trdin streljal, Babnik je slabo posredoval, njegovo napako pa je kaznoval kapetan Matic Goznik. Tri minute pozneje je bilo že 3:0. Alen Ruis je sprožil proti vratom gostov, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Trstenjak. Pred odhodom na odmor, tekla je 18. minuta, je nekaj upanja gostom vlil Anej Kmetič, ki je postavil izid polčasa (3:1).

V drugem polčasu je bila na parketu le ena ekipa. Domačini so goste povsem pritisnili na njihovo igralno polovico in jih z agresivno igro prisilili, da so se branili in imeli težave pri pripravi napadov. Novopečeni članski reprezentant Tilen Rajter je že v prvih sekundah drugega dela igre povišal na 4:1. Svoj sanjski večer je nadaljeval Trstenjak, ki je dosegel zadetka v 23. (5:1) in 30. minuti (8:1), za visoko zmago gostiteljev pa so v polno merili še Matic Goznik (25.), Ante Matan (27.) in Alen Ruis (31.).

»Dobro smo začeli, hitro smo povedli z zadetkom iz prekinitve. Dodali smo še drugi in tretji zadetek, nato pa malo padli proti koncu prvega polčasa. V drugem polčasu smo spet prevzeli pobudo. Izboljšali smo prekinitve, predvsem pa presing na žogi. Mislim, da je to odlična popotnica za težko gostovanje na Vrhniki,« je po dvoboju strnil misli junak večera Adrijan Trstenjak, ki se je s petimi doseženimi zadetki v prvih dveh krogih zavihtel na vrh liste strelcev.

V 3. krogu, ki bo na sporedu v petek, 20. oktobra, bo ljutomerski Meteorplast ŠIC bar gostoval na Vrhniki pri Siliku.




Več v Šport