Krepko pod vplivom alkohola trčil v kolesarja z otrokom ter odpeljal naprej

Voznik se je s kraja prometne nesreče odpeljal. S takojšnjo intervencijo so policisti voznika osebnega avtomobila izsledili. Med postopkom je voznik opravil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,42 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. oktober 2023 ob 12:37
Nesreča se je zgodila na relaciji Ljutomer - Stročja vas

Nesreča se je zgodila na relaciji Ljutomer - Stročja vas

Minuli petek, okrog 17.30 ure se je na relaciji Ljutomer - Stročja vas zgodila prometna nesreča med voznikom osebnega avtomobila in kolesarjem. Voznik osebnega avtomobila je pri prehitevanju kolesarja, kateri je v otroškem sedežu prevažal otroka, zaradi pretesnega prehitevanja trčil v kolo. Kolesar in otrok sta padla po vozišču.

Voznik se je s kraja prometne nesreče odpeljal. S takojšnjo intervencijo so policisti voznika osebnega avtomobila izsledili. Med postopkom je voznik opravil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,42 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Opravljen je bil tudi strokovni pregled. Otrok je bil v prometni nesreči lažje telesno poškodovan.

Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podana kazenska ovadba na ODT zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in kaznivega dejanja zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.




Več v Črna kronika