Ormoški policisti imeli v postopku tri alkoholizirane voznike, enega so pridržali

Eni občanki so zasegli tudi dve zeleni rastlini, eni osebi pa posušene rastlinske delce...

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. oktober 2023 ob 15:34
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 13. oktobra, ob 15.25 so občanki zasegli dve zeleni rastlini za kateri se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po prejeti analizi sledi ustrezen ukrep.

Ob 16.20 je patrulja naletela na prometno nesrečo I. kategorije na glavni cesti št.2. Udeleženi sta bili dve vozili. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Ob 18.06 so policisti osebi zasegli posušene rastlinske delce. Po pridobljenem preliminarnem testu, bo zoper kršitelja izveden ukrep po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V soboto, 14. oktobra, ob 16.25 so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal 0,64 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje po 24. členu ZPrCP prav tako pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ob 18.04 so začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal 0,47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 15. oktobra, ob 17.10 so začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal 0,35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 20.20 so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije do katere je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Udeležencu je na kraju bil izdan plačilni nalog.




Več v Črna kronika