Kulturno društvo Orfej Ljutomer objavilo mednarodni natečaj za zborovske skladbe

Namen natečaja je pridobiti dela, namenjena vrhunskim zasedbam, ter pridobiti sveža, prepričljiva in kvalitetna zborovska dela.

Prlekija-on.net, petek, 20. oktober 2023 ob 12:08
Komorni zbor Orfej

Komorni zbor Orfej

Kulturno društvo Orfej Ljutomer je objavilo mednarodni natečaj za zborovske skladbe Ventus Aquilo (Veter iz severa). Natečaj je vabilo in spodbuda mednarodni skladateljski skupnosti za ustvarjanje zborovskih skladb, pri katerih ni podanih nobenih jezikovnih omejitev glede besedila oziroma kulturnega ozadja skladatelja. Na ta način je mogoče doseči svobodno izražanje skladatelja, ki bo v okviru latinskih besedil iz Knjige psalmov na svoj način lahko opisal lepoto narave in stvarstva.

Namen natečaja je pridobiti dela, namenjena vrhunskim zasedbam, ter pridobiti sveža, prepričljiva in kvalitetna zborovska dela. Prijavljene skladbe morajo vsebovati smiselna latinska besedila. Priredbe morajo biti napisane za mešane pevske zasedbe, najmanj štiri (SATB) in največ osem-glasno (SSAATTBB). Skladbe naj bodo napisane a cappella ali s spremljavo do največ treh inštrumentov. Skladbe ne smejo trajati manj kot dve in več kot pet minut.

Ventus Aquilo

Natečaj bo odprt do 12. decembra 2023, mednarodna strokovna žirija, ki ji predseduje priznani dirigent Gary Graden, pa bo izbor prejetih skladb in nagrajence objavila dva tedna po zaključku natečaja. Posamezni skladatelj lahko na natečaju sodeluje z več skladbami.

Dodatne informacije in pojasnila v zvezi z natečajem lahko pridobite preko e-poštnega naslova info@orfej.si. Več podrobnosti o natečaju in pogojih prijave si lahko ogledate spodaj, na voljo so tudi na spletni strani.




Več v Kultura in izobraževanje