Meteorplast brez možnosti za zmago na Vrhniki

Ljutomerčani tudi na svojem sedmem gostovanju na Vrhniki niso uspeli zmagati.

Prlekija-on.net, nedelja, 22. oktober 2023 ob 08:51
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek, 20. oktobra, so bili odigrani dvoboji 3. kroga 1. slovenske futsal lige. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je gostoval na Vrhniki in izgubil s 4:7 (1:3). Ostali rezultati tega kroga so: The Nutrition Extrem - Oplast Kobarid 3:3 (2:1), Dobrepolje - Sevnica 3:2 (1:2) in Dobovec - Bronx Škofije 8:0 (5:0).

Ljutomerčani tudi na svojem sedmem gostovanju na Vrhniki niso uspeli zmagati. Gostitelji so bili prepričljivi, povsem zasluženo so zmagali in Meteorplast ŠIC bar tudi prehiteli na prvoligaški razpredelnici. Siliko je zdaj na drugem mestu s šestimi točkami, prleška ekipa pa s štirimi točkami zaseda četrto mesto.

Varovanci Roberta Grdovića so tokrat odigrali izredno slabo, številne individualne napake pa so botrovale prvemu porazu v sezoni. Vrhničani so povedli v 6. minuti z zadetkom Alena Muratagića, že v naslednji minuti pa je Tod Ciuha povišal na 2:0. Pred odhodom na odmor je Žan Janež (19.) poskrbel za povišanje vodstva domačih, tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je z zadetkom vsaj nekaj upanja gostom vlil Alen Ruis (20.).

Zmagovalec je bil odločen na začetku drugega polčasa, ko sta za povišanje vodstva na 5:1 za Siliko v polno merila Nikola Jandrić (22.) in Žiga Frank (23.). Ante Matan je v 24. minuti znižal vodstvo domačih, a je v 26. minuti Uroš Đurić znova poskrbel za štiri zadetke naskoka. Ob izteku 26. minute je Matan znova znižal zaostanek (3:6). V zadnjih minutah dvoboja so Ljutomerčani zaigrali s petim igralcem v polju. Njihov neuspešen napad je v 37. minuti kaznoval domači vratar Nejc Berzelak, ki je zadel s svoje polovice. Končni rezultat 7:4 je postavil Matan v zadnji minuti tekme.

»V prvem polčasu smo bili povsem nenevarni. Gostitelji so naše tri napake kaznovali z zadetki. Ko so Vrhničani na začetku drugega polčasa povedli s 4:1 je bil zmagovalec znan. Mi smo poskušali narediti vse, da bi spreobrnili potek dvoboja. Veliko težav so nam povzročali z Berzelakom, ko se je kot vratar vključeval v igro. Čestitke Siliku za zmago,« je po tekmi dejal ljutomerski strateg Grdović.

Meteorplast ŠIC bar bo dvoboj 4. kroga odigral v petek, 27. oktobra, ko bo v ljutomerski dvorani ŠIC gostil Sevnico. Tekma se bo pričela ob 20.30 uri, vstop pa bo prost.




Več v Šport