Kolesar že dopoldan vozil pod vplivom alkohola in padel

Policisti so v večernih urah prijeli tudi pet tujcev, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način. V postopku so vsi zaprosili za azil.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. oktober 2023 ob 07:31
Policija

Policija

Preteklo nedeljo so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, pet kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, zasegli osebni avtomobil, prijeli pet tujcev, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način ter tri primere povoženja divjadi.

Ob 10.30 je v Murski Soboti, zaradi neprilagojene hitrosti padel kolesar. Pri padcu se je lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je kolo vozil pod vplivom alkohola.

Na področju kriminalitete so obravnavali preprečitev uradnega dejanja policistu, dve poškodovanji tuje stvari, tatvino ključa iz vrat ter poskus vloma v poslovni prostor.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnih prostorih. Kršitelj, ki se kljub intervenciji policistov ni hotel pomiriti, je bil pridržan.

V Čentibi je bilo v večernih urah prijetih pet tujcev, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način. V postopku so vsi zaprosili za azil.

Vozniku so policisti zasegli osebni avtomobil, ker za vožnjo ni posedoval vozniškega dovoljenja.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.



Več v Črna kronika