Rihard Zadravec s singlom »Iz Veržeja sem doma« najavlja že tretji avtorski album

Riki bo v soboto, 28. oktobra za konec sezone kasaških dirk v Ljutomeru, obiskovalcem predstavili novo skladbo v prleški maniri.

Prlekija-on.net, petek, 27. oktober 2023 ob 14:33
Rihard Zadravec, foto: I. Modic

Rihard Zadravec, foto: I. Modic

Harmonikar visokega ranga Rihard Zadravec (RikiHard) s singlom Iz Veržeja sem doma najavlja svoj, že tretji, avtorski album. Z njim instrumentalist, vokalist, aranžer in tesni glasbeni sodelavec Petra Lovšina doživlja svoj glasbeni preporod.

Narodno-zabavna glasba je bila njegov prvi izziv že v osnovni šoli, tokrat pa z valčkom potrjuje svojo narodno-zabavno zavest kot harmonikar, kitarist, vokalist in aranžer. Žanrsko se sicer ni nikoli omejeval, čeprav so jazz, blues ter rokenrol zanj osnovni glasbeni »pogon«. »Od klasike do rokenrola, vsak dan se mi rola,« pravi RikiHard in dodaja, da sta mu harmoniko kot klasični instrument približala Maribor in Gradec, kjer je tudi magistriral.

V sodelovanju z Igorjem Podpečanom je v studiu Zlati Zvoki posnel valček v »prleški maniri« z jasnim sporočilom: »Iz Veržeja - Prlekije sem doma«, ki vam ga zdaj tudi predstavlja.

Bo pa RikiHard v soboto, 28. oktobra za konec sezone kasaških dirk v Ljutomeru, obiskovalcem predstavil novo skladbo v prleški maniri. Na Zorkovo harmoniko, s katero je glasbenik začel svojo glasbeno pot, bo zazvenel valček Iz Veržeja sem doma in tudi znana Julita, saj na dirkah ne bo manjkal niti Peter Lovšin. Vabljeni.




Več v Glasba in film