Na neprijavljenem srečanju voznikov predelanih vozil ustavili 145 vozil in izdali 72 plačilnih nalogov

V največ primerih je šlo za kršitve zaradi vgradnje nehomologiranih delov in različnih predelav vozil. V okviru nadzora so ugotavljali tudi psiho-fizično stanje udeležencev ter ugotovili dve kršitvi zaradi vožnje pod vplivom drog in ene zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, nedelja, 29. oktober 2023 ob 10:44
Policisti so posredovali na neprijavljenem srečanju voznikov predelanih vozil

Policisti so posredovali na neprijavljenem srečanju voznikov predelanih vozil

Mariborski policisti so v soboto izvedli poostren nadzor nad spoštovanjem cestno-prometnih predpisov udeležencev neprijavljenega srečanja ljubiteljev predelanih in športnih vozil v Mariboru. Namen nadzora je bil tudi preprečitev morebitnih ogrožujočih ravnanj udeležencev.

V poostrenem nadzoru je bilo ustavljenih 145 vozil. Skupaj je bilo izdanih 72 plačilnih nalogov zaradi različnih kršitev cestno-prometnih predpisov, podani pa bodo tudi štirje obdolžilni predlogi. V največ primerih je šlo za kršitve zaradi vgradnje nehomologiranih delov in različnih predelav vozil. V okviru nadzora so ugotavljali tudi psiho-fizično stanje udeležencev ter ugotovili dve kršitvi zaradi vožnje pod vplivom drog in ene zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Policisti zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. V dveh primerih je namreč neznani storilec poškodoval policijski vozili.

"S tovrstnimi nadzori bomo nadaljevali tudi v prihodnje, zato voznike pozivamo k odgovorni udeležbi v cestnem prometu, ljudem pa svetujemo, da se tovrstnih neprijavljenih prireditev ne udeležujejo, saj lahko na njih pride do hujših ogrožanj udeležencev," še sporočajo iz PU Maribor.




Več v Črna kronika

Prometna nesreča, foto: PGD Ljutomer

V trčenju sta se poškodovali dve osebi

ponedeljek, 29. april 2024 ob 09:45
Policija

Vozniku zasegli moped

ponedeljek, 29. april 2024 ob 08:26