V Obrežu pripravili tradicionalni dogodek Müha na lonci

Dogodek je gostil folkloro, ljudsko petje, gledališki skeč in premierno predstavitev čudovite, poučne mladinske gledališke predstave Smola in sreča, ki je navdušila vso publiko.

Prlekija-on.net, sobota, 4. november 2023 ob 19:05
Müha na lonci, foto: Damjan Kuharič

Müha na lonci, foto: Damjan Kuharič

V soboto, 21. oktobra, smo bil priča čudovitemu kulturnemu dogodku v Obrežu, Müha na lonci, ki ga tradicionalno pripravlja Kulturno društvo Obrež in ki nas je povsem prevzel. Mladi ustvarjalci so s svojo mladinsko gledališko pravljico "Smola ali sreča" odprli večer na izjemen način, kar je bilo res osupljivo in edinstveno.

Sledil je nastop odrasle gledališke skupine, ki je upodobila zgodbo stereotipne slovenske družine na tako prepričljiv način, da smo se z zanimanjem popolnoma potopil v njihove like.

Nato so na oder stopile štiri čudovite ljudske pevke, ki so s svojimi pesmimi prebudile nostalgične občutke in močno ljubezen do domače ljudske glasbe, katero so nekoč pele naše babice.

A vrhunec večera so predstavljali domači folklorniki. Njihov splet plesov vzhodne Štajerske je bil nepozaben. S svojo energijo in strastjo so poskrbeli za vzdušje, ki je preseglo vsa pričakovanja. To je bil resnično izjemen kulturni dogodek, ki nas je navdušil in ganil do srca.

Müha na lonci
Müha na lonci, foto: Damjan Kuharič
Müha na lonci
Müha na lonci, foto: Damjan Kuharič


Več v Kultura in izobraževanje