Štajerski vinarji navdušili

18 štajerskih vinarjev združenih pod skupno blagovno znamko Pubec se je predstavilo z mladimi vini, ki napovedujejo odlično vinsko letino.

Prlekija-on.net, torek, 7. november 2023 ob 14:07
8. Salon štajerskih mladih vin

8. Salon štajerskih mladih vin

8. Salon štajerskih mladih vin Pubec je dokazal, da je v devetih sezonah postal tradicionalen dogodek štajerske prestolnice in uvertura v Martinov teden. V petek, 3. novembra 2023, je v razprodani Minoritski cerkvi, potekal vinski salon, katerega rdeča nit je bila kot vedno pokušina štajerskih mladih vin. 18 štajerskih vinarjev združenih pod skupno blagovno znamko Pubec se je predstavilo z mladimi vini, ki napovedujejo odlično vinsko letino. Sodelovanje, skupna promocija in srčno povezovanje, ki so temelj projekta, klene štajerske vinarje povezuje v celoto že 9 let in tako ostaja unikum tovrstnih združenj, kjer želijo vinarji z ramo ob rami s promocijo mladih vin povečati njihovo ter prepoznavnost Štajerske kot vinorodnega okoliša, tako doma kot v tujini.

Mlada vina Pubec letnika 2023 so v prodaji od 27. oktobra. Velika premiera le-teh je potekala pred izbrano množico vinskih poznavalcev in ljubiteljev, saj je bilo letos število obiskovalcev omejeno. Čudovita lokacija Minoritske cerkve je poskrbela za čarobni ambient, obiskovalci pa so s svojo prisotnostjo podprli štajerske vinarje, pridelovalce mladih vin. Pri tem projektu se vinarji še posebej zavedajo pomena medsebojne podpore, saj s skupnimi napori dosegajo tudi boljše prodajne rezultate.

Mlada vina, ki nam ponujajo vpogled v novo vinsko letino so okušali tudi številni znani Mariborčani. S pubeci in svojo srčno izbranko je tako nazdravil Filip Flisar. Z odgovornim urednikom Borom Greinerjem je bila ekipa Radia City: Natalija Veronik, Tanja Kocman in Primož Ademovič. Projekt pa so podprli tudi številni uspešni podjetniki in štajerski gospodarstveniki.

Piko na i celotnem dogodku pa je dodala odlična štajerska kulinarika mladih kuharskih mojstrov iz mariborske restavracije Bro'Sis in glasbena spremljava odličnega Chizz Banda iz Ptuja.

8. Salon štajerskih mladih vin

Pobudnika ter organizatorja dogodka Natalija in Borut Cvetko sta povedala, da sta z obiskom 8. Salona štajerskih mladih vin v Mariboru zadovoljna, saj so vse vstopnice pošle že v predprodaji - a bi želela, da bi se lahko dogodka udeležili vsi, ki si želijo poskusiti mlada vina in podpreti štajerske vinarje. Tako Pubeci tudi tiste, ki so »ostali pred vrati,« vabijo v Ljubljano v sredo, 8. novembra, ko se bodo Štajerci predstavili v Festivalni dvorani.

»Zgodbo Štajerske kot top vinske destinacije želimo ponesti po Sloveniji in svetu in s tem privabiti najprej Slovence k obisku naših vinskih in drugih turističnih zgodb, seveda pa je povečanje prodaje in zanimanje za štajerska vina naša prva želja.«, je po dogodku zaključila Natalija Cvetko, vodja projekta Pubec.

Vsi, ki si želijo okušati mlada štajerska vina Pubec, podpreti projekt in vinarje, vabljeni, da jih obiščejo tudi na njihovih naslovih, kjer imajo urejene kleti, degustacije in vas bodo gostoljubno popeljali čez svojo celotno ponudbo izjemnih štajerskih vin. Pubece pa najdete tudi v gostinskih lokalih z oznako Pubecplac.

8. Salon štajerskih mladih vin

»Vino okušamo, vodo pa pijemo«, je slogan pod katerim poteka letošnji Pubec. Na zabaven in nevsiljiv način, predvsem mladim približuje kulturo pitja vina in ozavešča o pravilni degustaciji vina.

Pubec ponovno dobrodelen, saj gre euro od vsake prodane vstopnice za Društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju, Namesto pike vejica.

Ob besedi Pubec pomislimo na mladost in Štajersko. Prav zato je to ime popolno za idejo, ki se je pred devetimi leti razvila v blagovno znamko in vsakoletne dogodke, ki jo spremljajo in promovirajo.

Čeprav je »Pubec« mlad, nosi pomembno poslanstvo projekta:
Promovira mlada štajerska vina, ki so zares nekaj posebnega. To so vina za svežo porabo, ki imajo poudarjen sijoč videz in iskrivo barvo, nežno dišečo cvetno-sadno cvetico in so po okusu izrazito sveža, lahkotna, sadna in pitna vina.
Povezuje štajerske vinarje in pripoveduje njihovo zgodbo. Štajerci in mladi imamo nekaj skupnega - radi se družimo. Zato ni presenetljivo, da se vinarji vsako leto znova odločajo za sodelovanje.
Povečuje prodajo, saj mlada vina na trgovinskih policah izstopajo po tem, da vrat steklenice krasi sedaj že poznana obešanka z rumenim metuljčkom. Tudi v segmentu gostinstva ne zaostaja, saj posebne trenutke radi preživimo v dobri družbi in v prijetnih lokalih, restavracijah in hotelih. Takim lokacijam pravimo Pubecplac.

8. Salon štajerskih mladih vin

Kdo so Pubeci 2023?

Kljub izzivom, ki ga je letos povzročalo predvsem vreme, je letos med Pubci 18 vinarjev: Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vin Emino, Vino Falot, Kmetija Fleisinger, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jarc, Vina Jaunik, Vino Krajnc, Vino Leber, Vinogradništvo Mukenauer, Vinogradništvo Mulec, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Rigo Vino, Steyer vina, Winery Toplak in Vino Valdhuber.

Kje se bodo Pubeci še predstavili?
MARIBOR: torek, 7. november ob 15:00 v Europarku
LJUBLJANA: sreda, 8. november ob 17:00 v Festivalni dvorani
LJUBLJANA: petek, 17. november ob 16:00 v nakupovalnem središču ALEJA (Šiška)
CELJE: petek, 24. november ob 17:00 v nakupovalnem središču CITYCENTER

Foto: mediaspeed




Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46