Na gasilski vaji GZ Sveti Tomaž sodelovalo okrog 70 operativnih gasilcev

Na vaji so sodelovale vsa štiri gasilska društva, ki sestavljajo GZ Sveti Tomaž, to so PGD Savci, PGD Trnovci, PGD Pršetinci in PGD Koračice, ki so bili organizator letošnje skupne gasilske vaje.

Ivan Trunk, četrtek, 9. november 2023 ob 08:37
Gasilska vaja GZ Sveti Tomaž

Gasilska vaja GZ Sveti Tomaž

Letošnja skupna gasilska vaja je potekala v nedeljo, 22. oktobra, v Mali vasi pri Svetem Tomažu pri športnem igrišču. Na vaji so sodelovale vsa štiri gasilska društva, ki sestavljajo GZ Sveti Tomaž, to so PGD Savci, PGD Trnovci, PGD Pršetinci in PGD Koračice, ki so bili organizator letošnje skupne gasilske vaje. Na vaji je sodelovalo okrog 70 operativnih gasilcev s sedmimi gasilskimi vozili.

Program letošnje vaje je bil naslednji: skupina tabornikov tabori pri športnem igrišču Male vina, ko se nenadoma pojavi močno neurje, taborni ogenj se razširi na njivo in v bližnji gozd, nato se taborniki prestrašeni razbežijo, zato vodja tabora pokliče na pomoč na 112. Sprožen je bil alarm za gasilce, ki se nato pripeljejo na kraj dogodka, pri tem sta bila v nevarnosti vrtna hiška in gospodarsko poslopje, ki sta bila močno zadimljena. Ob tem se je pri begu poškodovalo tudi nekaj otrok, ki jih je bilo potrebno poiskati in rešiti.

Ko na kraj dogodka pridejo gasilci, prednostno začnejo z reševanjem življenja in oskrbo ranjencev, to naredijo bolničarji iz gasilskih društev, ostali gasilci pa začnejo gasiti požar na njivi in v gozdu. Po pogašenem požaru vodja tabornikov sporoči, da manjka 10 tabornikov zato se prične organizirana iskalna akcija tabornikov v širšem naravnem okolju.

Gasilska vaja GZ Sveti Tomaž
Gasilska vaja GZ Sveti Tomaž
Gasilska vaja GZ Sveti Tomaž
Gasilska vaja GZ Sveti Tomaž



Več v Kultura in izobraževanje