Odprli razstavo ob 130. obletnici Splošne bolnišnice Murska Sobota

Razstava omogoča vpogled v zgodovino, od skromnih začetkov pa vse do sodobne in napredne bolnišnice, kakršna so danes.

Prlekija-on.net, četrtek, 9. november 2023 ob 14:10
Odprtje razstave ob 130. obletnici SBMS

Odprtje razstave ob 130. obletnici SBMS

V četrtek, 9. novembra, so pričeli praznovanje ob 130. obletnici Splošne bolnišnice Murska Sobota. V sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota so odprli razstavo, ki si jo lahko ogledate do 31. decembra. Razstava je plod trdega dela in predanosti vseh zaposlenih bolnišnice, ki s svojo požrtvovalnostjo in predanostjo skrbijo za paciente. Omogoča vpogled v zgodovino, od skromnih začetkov pa vse do sodobne in napredne bolnišnice, kakršna so danes. Popelje nas skozi čas in nas spomni na številne dosežke, ki so zaznamovali ustanovo. Skozi zgodbe lahko razumemo koliko truda in predanosti je bilo vloženega v razvoj zdravstvenega varstva v našem območju.

Prisotne je v uvodu nagovorila direktorica Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, Klaudija Šek Škafar. Slavnostni govorec je bil direktor bolnišnice, Roman Ladislav Ratkai, s samo vsebino pa nas je seznanil soavtor razstave, domoznanec dr. Albert Halasz. Program je s svojo čudovito glasbo popestrila mlada glasbenica Julie Fajhtinger.

Osrednja prireditev ob 130. obletnici Splošne bolnišnice Murska Sobota bo 15. decembra v Gledališču Park. Praznovanju so dodali dobrodelno noto. Zbrana sredstva bodo namenili nakupu koronografa, ki ga bolnišnica potrebuje za opravljanje invazivne srčne diagnostike.

Zahvaljuejo se vsem, ki ste se pridružili praznovanju, veselijo se nadaljnjega sodelovanja ter skupnih dosežkov v prihodnosti.




Več v Kultura in izobraževanje