V naselju vozil 108 km/h, nato se je izdajal za drugo osebo

Kršitelj, državljan Slovenije v postopku na zahtevo policistov ni želel izročiti na vpogled dokumenta, s katerim bi dokazal, da sme voziti vozilo v cestnem prometu in se je izdajal za drugo osebo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. november 2023 ob 10:46
Voznik je vozil 108 km/h

Voznik je vozil 108 km/h

9. novembra 2023 so gornjeradgonski policisti opravljali meritve hitrosti v naselju Očeslavci. Voznik tovornega vozila do 3500 kg znamke Citroen, avstrijskih registrskih številk je na delu ceste v naselju, kjer je omejitev hitrosti s splošnim predpisom omejena na 50 km/h, vozil 108 km/h. Kršitelj, državljan Slovenije v postopku na zahtevo policistov ni želel izročiti na vpogled dokumenta, s katerim bi dokazal, da sme voziti vozilo v cestnem prometu in se je izdajal za drugo osebo.

Ker na kraju kršitve ni bilo mogoče ugotoviti identitete voznika, oz. kršitelja, je bil le ta na podlagi 57. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije priveden na policijsko postajo Gornja Radgona, kjer se je s pomočjo evidenc policije ter razgovorom z lastnikom vozila ugotovila identiteta voznika. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.




Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00