Pod vplivom alkohola zapeljal s ceste, policisti so ga pridržali do streznitve

Nesrečo v Noršincih pri Ljutomeru je povzročil tuji državljan, ki je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola zapeljal z vozišča.

Prlekija-on.net, torek, 14. november 2023 ob 06:59
Voznik je zapeljal s ceste

Voznik je zapeljal s ceste

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest prometnih nesreč, deset kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, eno povoženje divjadi, pridržali pa so tudi enega voznika ter enemu kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V vseh šestih prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, nesrečo v Noršincih pri Ljutomeru pa je povzročil tuji državljan, ki je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola zapeljal z vozišča. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje do streznitve.

Vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti. Vozite le trezni in se tako izognite posledicam prometne nesreče.

Prometna nesreča na cesti Ljutomer - Križevci

Na cesti Križevci - Ljutomer prišlo do prometne nesreče


Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini goriva iz tovornih vozil v Murski Soboti, dve poškodovanji tuje stvari oziroma vozil v Gornji Radgoni in Murski Soboti, tatvino v trgovini in tatvino goriva v Murski Soboti, tatvino skuterja v Beltincih, goljufijo pri točenju goriva v Pincah in dve kaznivi dejanji nasilja v družini, eno v Radencih in drugo v Dobrovniku, kjer so zoper kršitelja izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja.

Policija ima ničelno toleranco do nasilja v družini, zato vsako prijavo fizičnega, psihičnega, spolnega in ekonomskega nasilja obravnavajo skrajno resno. Če ste žrtev tovrstnega nasilja ali zanj veste, lahko pokličete na telefonsko številko policije 113, kjer vam bodo pomagali in vam zagotovili varnost ter zaščito.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Gornji Petrovci.




Več v Črna kronika