Alzheimer Cafe v DSO Ljutomer

DSO Ljutomer je v sodelovanju z društvom Spominčica Ormož organiziral srečanje Alzheimer Cafe, v okviru katerega je predavala dr. Zdenka Čebašek - Travnik.

Prlekija-on.net, torek, 14. november 2023 ob 17:33
Alzheimer Cafe v DSO Ljutomer

Alzheimer Cafe v DSO Ljutomer

Dom starejših občanov in njegova Bivalna enota Stročja vas sta vključena v mrežo demenci prijaznih točk, katerih poslanstvo je nudenje osnovnih informacij o demenci, njenih znakih in njihovem prepoznavanju.

Vsebina predavanja, ki je bilo v torek, 14.11.2023 v DSO Ljutomer z naslovom Demenca in stiske svojcev, ki skrbijo za osebe z demenco je bila namenjena ravno temu, da se svojci in vsi, ki se pri svojem delu srečujejo z osebami z demenco podrobneje seznanijo s prepoznavanjem in razumevanjem te zahtevne bolezni današnjih dni. Predavanja dr. Zdenke Čebašek - Travnik, sicer psihiatrinje, je bilo zanimivo tudi zato, ker je lepo povezala svoje osebne izkušnje z zadnjimi dognanji stroke.

Prisotni svojci, zaposleni, stanovalci in zunanji gostje, ki se tako ali drugače srečujejo z demenco, so po zaključku predavanja predstavili in izmenjali tudi svoje izkušnje, kar je tudi namen takih srečanj.

Udeležence sta nagovorila tudi predsednica društva Spominčica Ormož Majda Keček in direktor DSO Ljutomer mag. Tomislav Nemec. Ob zaključku srečanja so bili udeleženci postreženi s čajnim pecivom in, ne slučajno, z rožmarinovim čajem, ki je znan po tem, da krepi spomin, bistri duha in poživlja spomin.

Podobna srečanja, ki bodo pomagala pri osveščanju, seznanjanju in obvladovanju demence na področju Prlekije, bosta Spominčica Ormož in DSO Ljutomer organizirala tudi v prihodnje.




Več v Kultura in izobraževanje