Tradicionalno Martinovanje Društva vinogradnikov Mala Nedelja

Mlado vino je blagoslovil farni Župnik Srečko Fras.

Branko Košti, sreda, 15. november 2023 ob 11:33
Martinovanje pri Mali Nedelji

Martinovanje pri Mali Nedelji

Po deževni Martinovi soboti, ko je številne prireditve ob tem, za naše kraje pomembnem prazniku, v veliki meri zaznamovalo slabo vreme, je prišla nedelja, ki je bila pravo nasprotje sobotnega vremenskega dogajanja.

Že jasno nedeljsko jutro je nakazalo lep jesenski dan, kmalu pa je naše vinorodne griče obsijalo tudi prijetno toplo sonce. V tem čudovitem dopoldnevu so se na tradicionalnem Martinovanju v središču Male Nedelje zbrali vinogradniki Društva vinogradnikov Mala Nedelja, pridružili pa so se jim njihovi prijatelji, ljubitelji žlahtne kapljice.

Uvodni nagovor na prireditvi, katero je povezovala Suzana Kšela, je pripadel podžupanu Občine Ljutomer, sicer tudi članu društva Borisu Filipiču, za njim sta prisotne nagovorila Vinska kraljica DV Mala Nedelja Nuša Novak - Martina XI in predsednik KS Mala Nedelja Boštjan Žerdin. Glavno dejanje, blagoslov mladega vina, je opravili farni župnik Srečko Fras.

Za veselo vzdušje sta skrbela mlada harmonikarja Tjan Bedrač in Matej Miklič, katerima se je v nadaljevanju pridružilo še nekaj harmonikarjev, ki so zabavali obiskovalce do nedeljskega popoldneva.




Več v Družabno